„Volvo“ atliko netikėtą ėjimą: paslapčiomis atnaujintas kompanijos logotipas

„Volvo“ atliko netikėtą ėjimą: paslapčiomis atnaujintas kompanijos logotipas

Prekinio ženklo atnaujinimas dažniausiai būna ne eilinis įvykis, apie kurį bendrovės praneša itin garsiai. Logotipas atspindi automobilių gamintojo įvaizdį, jausmą, kurį kompanija bando perteikti pirkėjui ir pačią kompanijos tapatybę. Tokius įvykius, kaip kompanijos logotipo atnaujinimas, paprastai lydi ilgi ir gausūs pranešimai spaudai, kuriuose paaiškinamos sprendimo priežastys.

„Volkswagen“ ir BMW – geriausi tokių pompastiškų pranešimų pavyzdžiai, tačiau „Volvo“ nenori būti panaši į tipišką automobilių kompaniją, kai kalbama apie kompanijos komunikaciją. Visai neseniai, „Volvo“ pertvarkė savo logotipą ir tyliai išleido jį visuomenei.

Ir nors bendrovė apie tai oficialiai ir nepaskelbė, tačiau tokių pokyčių dėl kompanijos žinomumo užteko, kad visuomenė tai greitai pastebėtų. Be to, Švedijos automobilių gamintojas perėjo prie naujos išvaizdos visose savo socialinės žiniasklaidos platformose - nuo „Facebook“ iki „Instagram“.

Kaip minėta, „Volvo“ nepateikė jokios medžiagos spaudai, kad paaiškintų savo sprendimą. Tačiau verta paminėti, kad logotipo atžvilgiu jie ėjo minimalistiniu keliu, panašiai paskutiniu metu elgiasi ir kitos didžiosios pasaulio kompanijos. Tokią tendenciją, dar 2019 metais, pradėjo „Volkswagen“, vėliau sekė kiti automobilių gamintojai, tokie kaip „Mini“, „Audi“, „Nissan“ ir „Toyota“.

Naujajame „Volvo“ logotipe visi elementai užtemdyti, visame logotipe laikomasi plonesnių linijų. Žinoma, apskritimas ir rodyklė – tradiciniai „Volvo“ logotipo elementai - išliko nepakitę. Tikėtina, kad šį naują logotipą matysime spaudoje ir įmonės reklaminėje, informacinėje medžiagoje. Belieka laukti, ar „Volvo“ logotipą pritaikys ir savo transporto priemonėms. Tai yra jau septintasis „Volvo“ logotipas per 97 metus skaičiuojančios bendrovės istoriją.

Paskutinis pakeitimas buvo atliktas 2016 metais. Prieš pakeisdama savo logotipą, kompanija pirmiausia laikėsi mėlynos ir sidabrinės spalvinės temos ir dirbo su ja ištisus dešimtmečius. Įdomu tai, kad pertvarkytas logotipas šiek tiek primena įžymiausių 50 -ųjų pabaigos prekinių ženklų, kompanijų naudotus logotipus.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas