„Volvo“ netrukus sudrebins automobilių rinką: naujausios saugumo priemonės tikrai nepatiks kai kuriems lietuviams

Lukas Snarskis

2022-09-24, 09:45 (atnaujinta 2022-11-28, 19:17)

12 komentarai (-ų)

„Volvo“ yra pažadėjus artimiausiu metu pereiti tik prie elektrinių automobilių gamybos ir savo pažadą ketina ištęsėti. Jau lapkričio 9 dieną ketinama pristatyti naująjį „EX90“ modelį, kuris nustebins kai kuriais technologiniais sprendimais.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Volvo“ netrukus sudrebins automobilių rinką: naujausios saugumo priemonės tikrai nepatiks kai kuriems lietuviams

Neseniai pateikti bendrovės patentai atskleidžia kaip atrodys naujasis „Volvo EX90“, o taip pat aiškėja ir kai kurios jo galimybės. „Volvo“ garsėja savo saugumu, o bendrovė šią kartelę vis labiau stumia į priekį, su kiekviena nauja rinkai pristatyta transporto priemone. Šį kartą jokio skirtumo – bendrovės teigimu, „EX90“ modelis turės „vieną pažangiausių jutiklių rinkinių rinkoje“.

Naujasis „Volvo“ flagmanas turės aštuonias kameras, 16 ultragarsinių jutiklių, penkis radarus ir LiDAR jutiklį, sumontuotą ant automobilio stogo. Išoriniai jutikliai ir kameros padės išvengti kliūčių, o viduje sumontuotas kamerų rinkinys stebės vairuotojo elgesį ir užtikrins, kad jis stebi situaciją kelyje.

Automobilis bandys įspėti vairuotoją, kad jis sutelktų dėmesį į kelią, o kameros galės nustatyti, ar vairuotojas yra išsiblaškęs ar sutrikęs. Jei vairuotojas nereaguos, automobilis sulėtins greitį ir sustos kelkraštyje su įjungtais avariniais žibintais. „Volvo“ jau ne vienerius metus ieško būdų kaip užkirsti kelią girtiems vairuotojams ir, panašu, pagaliau yra judama link to.

Iš pradžių, „Volvo“ prognozavo, kad programinė įranga, galinti atpažinti vairuotojo dėmesio lygį, bus prieinama dar 2020 metais, tačiau, akivaizdu, kad kūrimas užtruko ilgiau nei tikėtasi. Verta pastebėti ir tai, jog bendrovė yra vienintelė automobilių gamintoja, apribojusi didžiausią visų savo automobilių greitį iki 180 km/val.

„Volvo“ iki 2025 metų planuoja parduoti maždaug 600 tūkst. elektromobilių, kas yra kiek mažiau nei 2020 metais išsikeltas tikslas, siekęs 1 mln. Bendrovė planuoja Europoje statyti dar vieną akumuliatorių gamyklą, kad neatsiliktų nuo paklausos, ir bendradarbiauja su „Northvolt“ gamindama naujos kartos baterijas su greitesnio įkrovimo galimybe.

Naujasis akumuliatorius taps neatsiejama struktūrine naujos „Volvo“ elektromobilių konstrukcijos dalimi ir leis nuvažiuoti iki 1000 km su vienu įkrovimu. Abi bendrovės planuoja išleisti naujos kartos baterijas iki 2025 metų, kuomet ir turėtų būti pasiektas „Volvo“ pardavimų tikslas.

Grįžtant prie „Volvo EX90“ elektromobilio, jo pristatymas įvyks jau lapkričio 9 dieną, o visą naujausią informaciją rasite ir mūsų portale.

12 komentarų

Bebenciukas

Paradoksalu: visi tyciojosi iš kinų produkcijos, o dabar kiniškos elektrines auto ne tik kad nelabai nusileidžia vakarų brendams bet netgi kai kur mosteli į tarpukoji stipriai , ypač kainų lygyje

Lukas Snarskis

Sunku butų nesutikti su šita mintimi

Civilizacija

Dėl saujelės nenormalių nereiktų apsunkinti visų.O tai per tuos tobulumus daug normalių išprotės

Nepirksim

Nu jai vairuotojams nepatiks tai ir nepirks tai tas savo kameras tada gales susukisti sau i siknukes

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas