„Volvo Trucks“ pristatė naujieną elektriniams sunkvežimiams: pademonstruoti unikali saugumo įranga

Pranešimas spaudai

2022-01-25, 14:00 (atnaujinta 2022-11-28, 19:18)

0 komentarų
„Volvo Trucks“ pristatė naujieną elektriniams sunkvežimiams: pademonstruoti unikali saugumo įranga

Sunkvežimių gamintojas „Volvo Trucks“ pristatė naują patentuotą saugos funkciją elektriniams sunkvežimiams – sukibimo valdymo sistemą „Active Grip Control“. Naujoji technologija žymiai pagerina stabilumo, akceleracijos ir stabdymo savybes važiuojant slidžia kelio danga.

Naujoji saugumo sistema, sukurta elektros pavarai, padeda geriau valdyti ratų praslydimą dėl greito elektros variklio atsako pajudant iš vietos.

Ši sistema gerokai paspartina įsibėgėjimą ant slidžios kelio dangos. Bandymai su elektriniu „Volvo FH Electric“ ir pakrauta puspriekabe ant blogo sukibimo paviršiaus parodė, kad naujoji sistema sklandų įsibėgėjimą pagerina net 45 procentais.

„Važiuojant slidžia kelio danga ar žvyrkeliu, pagerėjimas yra akivaizdus. Manau, jog ši naujovė padidins darbo našumą, ypač statybų sektoriuje“, – sako „Volvo Trucks“ eismo ir produktų saugumo direktorė Anna Wrige Berling.

Jei sunkvežimis ima slysti, „Active Grip Control“ jutikliai leidžia jo kontrolės sistemai reaguoti į kelio paviršiaus sąlygas ir išmaniai panaudoti elektrinius variklius ir valdymo sistemas, kad padėtų vairuotojui išlaikyti sunkvežimį kelyje.

Naujoji saugumo funkcija taip pat sumažina sąstato susiskersavimo riziką bei padeda lengviau valdyti sąstatą važiuojant be krovinio.

„Įdiegę „Active Grip Control“, suteikiame vairuotojams dar geresnes galimybes įveikti sudėtingus kelius ir reljefo vingius net pačiomis nepalankiausiomis sąlygomis. Tai yra unikali, „Volvo Group“ patentuota funkcija“, – aiškina A. Wrige Berling.

Patobulinimai juntami ir stabdymo metyu, nes ši funkcija naudojama regeneraciniam stabdymui, neaktyvuojant stabdžių antiblokavimo sistemos (ABS). Tai padidina efektyvumą, nes dėl regeneracinio stabdymo efektyviau panaudojama energija, o pats stabdymas tampa tolygesnis.

Sukibimo valdymo sistema „Active Grip Control“ diegiama „Volvo FH“, „Volvo FM“ ir „Volvo FMX“ elektriniuose sunkvežimiuose, skirtuose vietiniams pervežimams bei statybų darbams. Speciali „Active Grip Control“ versija taip pat bus siūloma dyzeliniuose bei suskystintomis gamtinėmis dujomis (SkGD) varomuose sunkvežimiuose.

Apie elektrinius „Volvo“ sunkvežimius:

„Volvo Trucks“ siūlo šešis vien elektra varomus sunkvežimius, sukurtus įvairioms transporto užduotims atlikti.

„Volvo FH“, „Volvo FM“ ir „Volvo FMX Electric“ yra sunkiasvoriai sunkvežimiai, kurių bendroji sąstato masė siekia 44 tonas. Vežėjai Europoje juos jau gali užsisakyti, o šių transporto priemonių gamyba bus pradėta antroje 2022 m. pusėje.

„Volvo FL“ ir „Volvo FE Electric“, skirtų distribuciniams gabenimams ir atliekų surinkimui, serijinė gamyba vyksta nuo 2019 m.

„Volvo VNR Electric“ gamyba Šiaurės Amerikoje pradėta 2021 m.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas