„Xiaomi“ vadovai nusiteikę rimtai: automobilių rinkoje debiutuos turėdami galingą užnugarį

„Xiaomi“ vadovai nusiteikę rimtai: automobilių rinkoje debiutuos turėdami galingą užnugarį

„Xiaomi“ įkūrėjas Lei Junas neseniai lankėsi Kinijos valstybinėje automobilių gamybos įmonės „FAW Group“ būstinėje Kinijoje. Akivaizdu, kad generalinio direktoriaus vizitas buvo skirtas deryboms, susijusioms su naujos automobilių gamybos partnerystės susitarimu dėl pirmojo automobilio, kurį ketina pristatyti Kinijos elektronikos milžinė.

Remiantis „Pandaily“ ataskaita, Kinijos milžinės vyresnysis vadovas aplankė žinomos automobilių gamintojos būstinę Kinijos Džilino provincijoje. Vizito Džiline metu L.Junas taip pat susitiko su aukščiausiais provincijos pareigūnais, įskaitant Jing Junhai, Kinijos komunistų partijos Džilino provincijos komiteto sekretorių. Šio vizito priežastis, kaip teigė „Xiaomi“ vadovas, buvo sustiprinti bendradarbiavimą su Džilino automobilių įmonėmis ir geriau aptarti automobilių gamybos sritį.

Sekretorius J.Junhai pareiškė, kad „Xiaomi“ turi stiprius mokslinių tyrimų ir technologijų plėtros, ir gamybos pajėgumus plataus vartojimo elektronikos bei išmaniosios gamybos srityse. Džilinas turi gerą pramoninį pagrindą, stiprią mokslinių tyrimų pajėgumus ir pakankamą talentingų specialistų rezervą. Todėl abiejų pusių bendradarbiavimas automobilių gamybos srityse turi itin plačias perspektyvas. Tikėkėtina, kad „Xiaomi“ greitu metu pavyks pasiekti bendradarbiavimą su „FAW“ ir Džilino provincijos automobilių pramonės grandine.

Verta pastebėti, kad praeityje bendrovės įkūrėjas netgi buvo lankęsis „Great Wall Motor“ tyrimų ir plėtros centre Kinijoje. Be to, pastarojo meto žingsnis atitinka jos planus sukurti tiekimo grandinę ir ryšius su įvairiomis automobilių markėmis prieš gaminant savo automobilį. Žiniasklaidos pranešimuose taip pat teigiama, kad „Xiaomi Auto“ ketina per ateinančius trejus metus, po pirmojo modelio pristatymo 2024 metais, kasmet išleisti po naują automobilį. Bendrovė taip pat tikisi parduoti 900 tūkst. transporto priemonių per pirmuosius trejus metus po pirmojo modelio išleidimo.

Priminsime, jog „Xiaomi“ dar visai neseniai oficiali įkūrė naują kompaniją, kuri bus skirta būtent automobilių sektoriui. Naujasis padalinys veiks po „Xiaomi EV, Inc.“ vardu, o šios bendrovės kapitalas siekia 1,55 mlrd. JAV dolerių. Dar kovo mėnesį, „Xiaomi“ atstovai skelbė, kad per ateinančius 10 metų planuojama investuoti daugiau nei 10 mlrd. JAV dolerių į naująjį verslą.

„Xiaomi EV“ jau dabar turi daugiau nei 300 darbuotojų, o naujojo padalinio vadovu paskirtas „Xiaomi“ vadovas L.Junas. Skelbiama, kad naujoji kompanija jau atliko intensyvius rinkos tyrimus, prie kurių buvo dirbama pastaruosius penkis mėnesius. Ir nors darbai vyksta intensyviai, tačiau kol kas bendrovė nėra pasiruošusi pristatyti automobilio ar galimo jo prototipo.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas