Automobilio gedimas kelyje: kaip nepanikuoti?

Pranešimas spaudai

2022-11-04, 10:23

0 komentarų

Viduryje judrios Geležinio vilko gatvės Vilniuje sugedęs automobilis vilnietei Mildai sukėlė nemažai streso – automobilyje miegojo kūdikis, o tokioje situacijoje laikas, laukiant pagalbos, regis, juda lėčiau.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Automobilio gedimas kelyje: kaip nepanikuoti?

„Compensa Vienna Insurance Group“ duomenys rodo, kad kiekvieną mėnesį pagalbos kelyje prireikia 450-600 vairuotojų. Ką daryti, kad užstrigus kelyje patirtume mažiau įtampos, komentuoja ekspertai.

Kelyje į bėdą pakliuvusiems žmonėms padėti specialus automobilis mieste atskuba per valandą, o užmiestyje gali užtrukti ir iki dviejų valandų – tai lemia gatvių remontai, dėl eismo įvykių uždarytos gatvės, piko metu susidariusios spūstys ar tiesiog didesnis atstumas.
„Dažna žmonių reakcija sužinojus, kad teks palaukti, būna pasipiktinimas. Jiems reikia sprendimo, nes būna sutrikę, nežino, ką daryti. Stengiamės išeitis pasiūlyti – jei žmogus skuba, tariamės, gal gali automobilį kažkur palikti, sutartoje vietoje padėti raktelius ir mūsų nelaukti, siūlome pakaitinį automobilį ar nurodome artimiausias remonto dirbtuves“, – dalijasi Vytautas Pauža, „Techvia“ direktorius.

Prieš siųsdami „Pagalbos kelyje“ automobilį, skambučių centro darbuotojai išsamiai klausinėja, kokia ištiko bėda, ir pasiūlo geriausią sprendimą – kartais automobilio transportavimo net neprireikia. Stresą patiriantys vairuotojai neretai pasiduoda emocijoms ir patys neįžvelgia racionaliausių išeičių iš susidariusios padėties. Jei techninės pagalbos automobilio vis dėlto prireikia, skambučių centro darbuotojai informuoja, kad atskubančią pagalbą galima stebėti specialioje programėlėje, taip laukti kur kas ramiau.

„Klientų reakcijos būna įvairios: vieni laukia nurodytą laiką, kiti nekantraudami skambina jau po pusvalandžio. Tenka susidurti ir su klientų pykčiu, tačiau pokalbio metu pavyksta nuraminti ir atsisveikiname linkėdami vienas kitam geros dienos. Pagalbos atvykimą galima realiuoju laiku stebėti žemėlapyje, kurio nuoroda atsiunčiama SMS žinute. Manau, tokia galimybė reikšmingai prisideda mažinant klientų nerimą“, – teigia Ineta Gerulė, „Compensa Vienna Insurance Group“ kontaktų centro vadovė.

Situacijos kaip iš filmo

Nors itin sunkių eismo įvykių atveju reikėtų kreiptis į policiją, kuri ir pasirūpina automobilių išgabenimu reikalingiems tyrimams, I. Gerulė dalijasi situacijomis, kai pagalbą tenka organizuoti išskirtinėmis aplinkybėmis: „Vienas nestandartinių įvykių – klientas, važiuodamas autostrada, nuvažiavo nuo kelio ir sugebėjo perskristi apsauginę tvorą nuo žvėrių, apsiversti bei nučiuožti dar apie porą šimtų metrų, kol sustojo. Pagalbos tarnybos darbuotojas truko daugiau nei 3 valandas, kol nuardė tvorą, atvertė automobilį atgal ir išsitempė ant kelio.“

Pasitaiko, kad pagalbos žmonės kreipiasi ir tiesiog nemokėdami tinkamai naudotis automobiliu. V. Pauža pasakoja, kad kelis kartus teko vykti pas elektromobilį įsigijusį klientą, kuris tiesiog nemokėjo atidaryti automobilio kapoto. Atvykusiems darbuotojams tą padaryti pavyko vietoje tiesiog skaitant instrukciją. Vis dėlto kartais situacijos būna kur kas sudėtingesnės ir pareikalauja tarnybų bendradarbiavimo.

„Buvo įvykis, kai teko dirbti kartu su narais. Prie upės automobilyje sėdėjusios dvi moterys grožėjosi gamta, o tuomet, liudininkų teigimu, kažkas tyčia automobilį įstūmė į upę. Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos narai panėrę pririšo automobilį virve, o mes su technika jį ištraukėme į krantą“, – sako V. Pauža.

Kada gedimai dažnesni?

Nors žiemos šalčiai lemia sudėtingesnes eismo sąlygas, pagalbos kelyje dažniau prireikia vasarą. Anot I. Gerulės, vasarą žmonės daugiau keliauja, su šeimomis vyksta ilsėtis prie jūros ar į kaimus, todėl dažniau kreipiasi dėl pagalbos užmiestyje ar net užsienyje. Žiemą daugiausia tenka padėti miesto ribose.

„Mieste pasitaiko, kad klientai užvažiuoja ant šaligatvio bortelio ir, bijodami apgadinti automobilį, kviečia techninę pagalbą, kad nukeltų. Automobilius tenka transportuoti iš požeminių ar daugiaaukščių stovėjimo aikštelių. Tuomet siunčiame papildomos pajėgas, kad pirmiausia ištrauktų automobilį iš techninės pagalbos transportui neprieinamų vietų ir būtų galima automobilį transportuoti“, – pasakoja I. Gerulė.

Anot V. Paužos, problemos pasitaikančios šaltuoju metų laiku yra išsikrovę akumuliatoriai, sušalę degalai, dėl slidžios kelio dangos į griovį įvažiavęs ar kaimo vietovėje purve užklimpęs automobilis. Vasarą dažniausiai automobiliui pakenkia dideli karščiai – genda aušinimo sistemos, įvyksta įvairių skysčių nutekėjimų, perkaista varikliai, trūksta aušinimo sistemos žarnos. Kadangi žmonės dažniau keliauja nuomotais ar pasiskolintais automobiliais, pasitaiko, kad įsipila ne tų degalų.

Kad pagalbos kelyje neprireiktų, V. Pauža pataria artėjant šaltajam sezonui pasirūpinti tinkamomis padangomis, įsitikinti, kad sėdate už tvarkingo automobilio vairo, o patekus į eismo įvykį ar sugedus automobiliui apsišarvuoti kantrybe ir ramiai apgalvoti visus išeities scenarijus. Anot I. Gerulės, patekus į eismo įvykį, svarbu nepasimesti, nusiraminti ir priimti tinkamus sprendimus. Tais atvejais, kai yra sužeistų ar apgadintas kitas turtas, pirmiausia reikia kreiptis 112. Taip pat galima paskambinti į skambučių centrą ir darbuotojai patars, kokia būtų teisingiausia veiksmų seka, pasiūlys reikiamą pagalbą.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

„Sony“ išleidžia plačios diafragmos, plačiakampį, priartinantį „G Lens™ FE 16-25mm F2.8 G“ objektyvą

Pranešimas spaudai

2024-04-17, 19:54

0 komentarų

„Sony“ džiaugiasi galėdami pranešti apie naujausią pilno kadro α™ (Alpha™) E-mount objektyvų linijos papildymą. FE 16-25mm F2.8 G yra plačios diafragmos objektyvas, išlaikantis maksimalią F2.8 diafragmą pilname židinio nuotolio diapazone - nuo 16 iki 25 mm.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Sony“ išleidžia plačios diafragmos, plačiakampį, priartinantį „G Lens™ FE 16-25mm F2.8 G“ objektyvą

„Sony“ džiaugiasi galėdami pranešti apie naujausią pilno kadro α™ (Alpha™) E-mount objektyvų linijos papildymą. FE 16-25mm F2.8 G yra plačios diafragmos objektyvas, išlaikantis maksimalią F2.8 diafragmą pilname židinio nuotolio diapazone - nuo 16 iki 25 mm.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje

Dėka lengvos bei kompaktiškos konstrukcijos, objektyvas ne tik užtikrina aukščiausią vaizdų kokybę, tačiau ir yra patogus nešioti.

Naujasis objektyvas pasižymi didele raiška, puikiu bokeh efektu ir greitu, tiksliu, tyliu automatiniu fokusavimu. Įspūdingai lengvas, 409 g sveriantis objektyvas lengvai nešiojamas, todėl galite lengvai mėgautis kasdieniu fotografavimu, iš perspektyvos, kurią galima išgauti tik naudojant plačiakampį objektyvą.

Objektyvas turi tą patį filtro skersmenį, darbines savybes ir yra beveik tokio pat dydžio bei svorio kaip ir 2024 m. vasario mėn. paskelbtas „FE 24-50mm F2.8 G“, todėl lengva fotografuoti fotoaparatą laikant tiek rankose, tiek naudojant stabilizatorių.

„FE 16-25mm F2.8 G“ praplečia tiek fotografijos tiek videografijos galimybes fiksuojant įvairias scenas, pavyzdžiui kraštovaizdžius, architektūrą ar portretus.

Pagrindinės FE 16-25mm F2.8 G savybės

  • Kompaktiškas ir lengvas dizainas su naujausia optine ir mechanine konstrukcija.

  • Filtro skersmuo φ67 mm, didžiausias skersmuo 74,8 mm, ilgis 91,4 mm, svoris apie 409 g.

  • Efektyviai išdėstant tris ypač mažos dispersijos stiklus ir keturis asferinius lęšius, įskaitant vieną mažos dispersijos asferinį lęšį, sumažinamos įvairios aberacijos, pvz., chromatinė aberacija, ir pasiekiamas aukštos skiriamosios gebos vaizdas nuo ekrano centro iki kampo.

  • 11 lapelių žiedinė diafragma ir sferinių aberacijų optimizavimas užtikrina gražų bokeh efektą, kuris yra skiriamasis „Sony G“ objektyvų bruožas.

  • Labai gera fotografavimo stambiu planu geba - mažiausias fotografavimo atstumas yra 0,18 m, o didžiausias didinimas - 0,20x.

  • Įmontuoti du linijiniai varikliai leidžia greitai, tiksliai, bei tyliai fokusuoti net ir greitai judančius objektus. Taip pat palaikomas greitas, nepertraukiamas fotografavimas su AF/AE sekimu iki maždaug 120 kadrų per sekundę kartu su α9 III pilno kadro veidrodiniu fotoaparatu. Sklandus sekimas net ir filmuojant 4K120p/FHD240p didelės kadrų spartos vaizdo įrašus, kuriems reikia tikslaus fokusavimo. Naudojant rankinį fokusavimą, linijinis atsakas leidžia tiksliai išgauti aukštos kokybės vaizdą.

  • Kvėpavimo kompensacija leidžia stabilizuoti vaizdą filmuojant.

  • Suderinamas su α serijos fotoaparato vaizdo stabilizavimo funkcija „Active mode“, pasiekiamas aukštas vaizdo stabilizavimo efektas.

  • Ypač patogus valdymas naudojant fokusavimo išlaikymo mygtuką, diafragmos žiedą, diafragmos paspaudimo įjungimo / išjungimo jungiklį ir fokusavimo režimo jungiklį.

  • Sukurtas taip, kad būtų atsparus dulkėms ir drėgmei, padengtas fluoro danga, neleidžiančia purvui prilipti prie priekinio objektyvo paviršiaus.

Kaina ir prieinamumas

Naująjį FE 16-25 mm F2,8 G bus galima įsigyti xx m. už maždaug xxx. Jį parduos „Sony“ įgaliotieji platintojai visoje Europoje.

Čia galima rasti įvairių išskirtinių istorijų, vaizdo įrašų ir įdomaus naujo turinio, nufilmuoto naujausiais fotoaparatais ir kitais „Sony“ gaminiais. „Sony“ Europos fotografijos centras prieinamas 22 kalbomis, jame pateikiamos naujienos, konkursai ir naujausias „Sony“ renginių kiekvienoje šalyje sąrašas.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas