Išmani namų apsauga: ramybę užtikrins vienas įrenginys

Išmani namų apsauga: ramybę užtikrins vienas įrenginys

Tamsusis metų laikas vilioja ilgapirščius bei kelia grėsmę jūsų namams, tačiau naujausios technologijos padeda lengviau pasirūpinti namų saugumu. Išmanios stebėjimo kameros, judesio davikliai ir kitos saugos sistemos gali tapti jūsų akys ir ausys, leidžiančios per nuotolį stebėti bei apsaugoti savo turtą.

Arnoldas Lukošius, „Tele2 Inovacijų biuro“ ekspertas tikina, kad vaizdo kameros – ideali priemonė ne tik apsaugoti savo turtą, bet ir būdas išvengti nelaimių ar pagalba surinkti įkalčius nusikaltimo atveju.

Vaizdo kamerų technologijos

Išmaniai namų priežiūrai sukurtos stebėjimo kameros leidžia iš bet kurios vietos matyti viską, kas vyksta jūsų namuose ir aplink juos. Naujosios technologijos užtikrina lengvą kamerų sistemos įdiegimą ir galimybę ją susieti su išmaniuoju telefonu, tad bet kokius įspėjamuosius pranešimus apie pavojų gausite tiesiai į jį. Apsaugos sistemos ne tik apsaugo, bet ir padeda išvengti nusikaltimų bei kuria saugesnę kaimynystę.

Stebėjimo kamerų nauda

1. Nusikaltėlių atbaidymas. Apsaugos kameros, įrengtos prie jūsų turto, akimirksniu tiesiai į jūsų išmanųjį praneša apie pavojų. Patyrę vagys apsaugos kameras pastebi iš toli ir žino kaip jas apeiti, tad svarbu pasirūpinti, kad šių įrenginių matymo laukas aprėptų kuo didesnę teritoriją. Daugelis vidaus kamerų vaizdą fiksuoja 360 laipsnių kampu, o lauko – plačiu 125 matymo kampu. Naujausieji apsaugos įrenginiai geba atpažinti judesį, turi integruotas dvipuses garso sistemas ir LED šviestuvus, todėl teritorijoje atpažinus nelauktą svečią, automatiškai įsijungia ryški šviesa ir paleidžiamas garsinis aliarmas.

2. Pagalba policijai. Šiuolaikinės stebėjimo kameros padeda surinkti aiškių įrodymų, įsilaužimo atveju. Policija, naudodamasi kamerų vaizdo įrašais, gali sulaikyti nusikaltėlį, užkirsti kelią būsimiems nusikaltimams ir grąžinti jūsų prarastus daiktus. Išmanūs apsaugos įrenginiai geba užfiksuoti itin ryškų ir detalų vaizdą, o ištvermingos baterijos užtikrina nenutraukiamą aplinkos stebėjimą. Vienas didžiausių vaizdo kamerų pliusų – galima lengvai atgaminti įvykių seką, kadangi tiksliai žinomas laikas. Tai pasitarnaus ne tik apiplėšimo atveju, bet ir įvykus eismo incidentui daugiabučio stovėjimo aikštelėje, kadangi paprasta nustatyti, kas ir kada padarė pažeidimą.

3. Nepamirškite augintinių. Naudodami kamerų sistemą galite patikrinti ir savo augintinius. Gyvūnų priežiūra brangiai kainuoja, o palikti vieni jie gali patirti stresą ar apgadinti jums brangius daiktus. Namų apsaugos kamerų sistemos leidžia bet kuriuo metu stebėti, kaip sekasi jūsų augintiniams ar net su jais pasikalbėti bei nuraminti. Nuolatinį namų stebėjimą užtikrins įkraunamos baterijos, kai kurios kameros be įkrovimo veikia 6 ar net 12 mėnesių.

4. Draudimo privalumai. Po įsilaužimo, vagystės ar vandalizmo seka draudimo reikalų tvarkymas, tad čia taip pat pasitarnaus didelės raiškos apsaugos kameros. Šiuolaikinės namų apsaugos kameros gali įrašyti ir transliuoti net ir aukštos raiškos „FullHD“ vaizdą, kuris fiksuoja smulkias, bet reikšmingas detales. Esminis šiuolaikinių apsaugos kamerų pranašumas – galimybė įrašyti spalvotą naktinį vaizdą, pašvietus integruotu LED žibintu. Užfiksuotą vaizdą galima stebėti tiesiogiai arba peržiūrėti įrašus, išsaugotus atminties kortelėje. Turint filmuotą medžiagą daug lengviau įrodyti įvykusį nusikaltimą ir gauti reikalingas draudimo išmokas.

Tai yra pranešimas spaudai, o jo turinys nebūtinai atitinka redakcijos nuomonę, požiūrį ar įsitikinimus. Už pranešimo turinį mūsų portalo administracija neatsako.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas