Naujiena Lietuvoje: pristatytas naujas išmanusis siurblys-robotas su dirbtiniu intelektu

Naujiena Lietuvoje: pristatytas naujas išmanusis siurblys-robotas su dirbtiniu intelektu

„Ecovacs Robotics“ inžinierių komanda pristato naujausią išmanųjį siurblį-robotą su dirbtiniu intelektu galinčiu 10 metrų atstumu atpažinti sutiktas kliūtis, įsiminti reikiamą maršrutą net per keletą pastato aukštų ir suteikti galimybę stebėti savo namus iš bet kurios pasaulio vietos. „Deebot OZMO T8 AIVI“ naujieną pristato „Ecovacs“ įrenginius Baltijos šalyse atstovaujanti ir didmeninius elektronikos įrenginius platinanti „ACC Distribution“.

„Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje išmaniųjų siurblių populiarumas auga kaip ant mielių. Tyrimų bendrovės BRC Group duomenimis, per 2019 metus, išmaniųjų siurblių-robotų Baltijos šalyse buvo įsigyta net per 35 tūkst. vnt., tai yra 3 kartus daugiau nei 2018 m (11 tūkst. vnt.). Gamintojai stebėdami šių įrenginių populiarumą ir remdamiesi pasikeitusiais žmonių aplinkos tvarkymo įpročiais sukūrė siurblį-robotą su visiškai naujais technologiniais sprendimais“, – naujieną pristato „ACC Distribution“ atstovas Marijus Miceika.

Pasak technologijų atstovo, vartotojai dažniausiai išskiria šias aktualiausias išmaniųjų siurblių savybes: siurblio-roboto gebėjimas prisitaikyti prie aplinkos, ilgas veikimo laikas ir greitas darbas. Dėl šių priežasčių naujam robotui-siurbliui buvo sukurtas dirbtinis intelektas „AIVI“, kuris padeda akimirksniu atpažinti sutiktas kliūtis ir jas apvažiuoti.

„Dirbtinis intelektas leidžia ne tik greitai aptikti gulinčius daiktus ant žemės, bet ir išvengti rizikingų vietų. Naujoji lazerių technologija aktuali turintiems didesnes patalpas ar vaikų kambarius su daug smulkių žaislų ant grindinio. Dažnai randami ant grindų daiktai, kaip batai, kojinės, laidai nesustabdo išmanaus siurblio darbo, siurblys-robotas juos greitai atpažįsta ir apvažiuoja. Robotas tiksliai atpažįsta ir įsimena šalia esančius objektus atstumu iki 10 metrų, siurblio gebėjimas įsivertinti visas galimas rizikingas vietas, padeda išvengti įstrigimo atvejų“, – teigia M. Miceika.

Kitas „Deebot OZMO T8 AIVI“ naujas funkcionalumas – išvystyta lazerių technologija „TrueMapping“ siurblio navigacijai ar patalpų virtualioms riboms nustatyti. Naujas lazerių technologijos funkcionalumas leidžia nesudėtingai nustatyti individualiai pasirinktą patalpų plotą ar kelių aukštų namo žemėlapio ribas. „Kaip sakoma, gera pradžia – pusė darbo. Taip pat ir su robotu. Jeigu norėsite dar greitesnio rezultato konkrečioje vietoje, galite siurbliui nurodyti valymo ribas, taip sutaupysite laiko ir greičiau pasieksite norimą rezultatą“, – teigia M. Miceika.

Pasak bendrovės atstovo, šis siurblys taip pat pasitarnaus visiems, kurie nori stebėti savo namus nuotoliniu būdu. Išmaniajame siurblyje integruota vaizdo kamera tiesioginei vaizdo transliacijai. Asmuo patį siurblį gali valdyti mobiliuoju telefonu. Taigi išvykus iš namų ir kažką pamiršus, galima mobiliąja programėle nesudėtingai nukreipti siurblį į norimą vietą ir pasižiūrėti pavyzdžiui, ar uždarytas langas, išjungtas lygintuvas, namų šviesa, kaip laikosi namų augintiniai.

Siurblys padės ne tik išvalyti, bet ir iššveisti grindis

Išmanaus siurblio gamintojai, įsiklausę į vartotojų lūkesčius, sukūrė siurbliui grindų plovimo ir šveitimo funkciją „OZMO Pro“, kurios pagalba ne tik nuvalomos, bet ir pašalinamos įsisenėjusios grindų dėmės.

„Labai dažnai norint turėti visiškai švarias grindis neužtenka siurblio drėgno valymo funkcijos. Dėl šios priežasties „Ecovacs“ gamintojai atrado sprendimą sukurdami grindų šveitimo funkciją – siurblyje integravo šveitimo plokštelę, kuri veikia aukšto dažnio virpesiais, kad geriau susidorotų ir su įsisenėjusiomis grindų dėmėmis“, – teigia „ACC Distribution“ atstovas.

Anot M. Miceikos, išmanusis siurblys turi itin ilgo veikimo bateriją – be sustojimo gali veikti iki trijų valandų ir gali išvalyti iki 300 kvadratinių metrų grindinio.

Naujasis „Deebot OZMO T8 AIVI“ išmanusis siurblys-robotas Lietuvos prekybos vietose pasirodys jau šių metų birželio pabaigoje. Išmanaus siurblio kaina rinkoje 899 Eur. Kitos įrenginio specifikacijos ir mažmeninė prekyba Baltijos šalyse bus paskelbtos netrukus.

1 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas