„Apple“ ruošia staigmeną: paviešinusiems informacija – teismas

Lukas Snarskis

2021-07-30, 14:55 (atnaujinta 2022-11-30, 12:46)

0 komentarų
„Apple“ ruošia staigmeną: paviešinusiems informacija – teismas

Informacijos apie technologijų kompanijų kuriamus naujausius produktus nutekinimas – neatsiejama šios industrijos dalis. Internete nuolatos pasirodo įvairiausi gandai, kurie dažniausiai pasirodo tuomet, kai tam tikri produktai pasiekia masinės gamybos linijas. Tai būdinga daugeliui sričių, o ypatingai daug informacijos nutekėjimų pastebima išmaniųjų telefonų industrijoje.

Niekam ne paslaptis, jog didžiausi gamintojai nuo kuriamų produktų informacijos nutekinimo nukenčia labiausiai. Kalbos apie „Samsung“ ar „Apple“ kuriamas flagmanus pasirodo likus mėnesiams iki oficialių pristatymų. Pavyzdžiui, internete jau dabar sklinda kone visos „iPhone 13“ serijos įrenginių savybės, o taip pat pasirodė ir pirmosios kalbos apie „Galaxy S22“ flagmanus. Ir jeigu prieš mėnesį gamintojai tik siuntė perspėjimus, tai dabar prasideda ir realūs veiksmai.

Kinijos socialiniame tinkle „Weibo“ pasklido informacija, jog „Apple“ ėmėsi realių veiksmų ir perspėjo vieną iš informacijos nutekintojų, jog pastarasis daugiau nebeskelbtų gandų apie dar neišleistus „Apple“ kompanijos produktus, įskaitant ir informacijos apie rudenį pasirodančius „iPhone“ išmaniuosius telefonus. Negana to, „Apple“ išsiųstame teisiniame laiške reikalaujama ne tik per 14 dienų atsakyti į jį, tačiau ir atskleisti savo šaltinį, kuris suteikia informaciją apie JAV milžinės produktus.

„Jūs, neturėdamas tam leidimo, atskleidėte didžiulį kiekį informacijos apie dar neišleistus „Apple“ produktus, kas yra tyčinis komercinių paslapčių pažeidimas. Po atlikto tyrimo, „Apple“ gavo svarbių įrodymų apie Jūsų neteisėtą veiklą. Jūsų tyčinis pažeidimas pasireiškia šiais veiksmais: neskelbtinos informacijos apie naujus „Apple“ produktus paskelbimas socialiniuose tinkluose“, - rašoma „Apple“ perspėjime.

Kol kas nėra žinoma kokių tolimesnių veiksmų imsis „Apple“, ir ar jų imsis. Kaip bebūtų, reikėtų neatmesti varianto, jog JAV milžinė gali patraukti ir į teismą. Tiesa, kad tokia kovos technika yra veiksminga – nėra sunku pastebėti. Pastaruoju metu internete pasirodo vis mažiau informacijos apie naujus „Apple“ produktus, o tai byloja ir informaciją nutekinančių asmenų baimę.

Ir nors „Apple“ vadovai stengiasi pažaboti informacijos nutekėjimą, tačiau mes jau dabar žinome pagrindines „iPhone 13“ išmaniųjų savybes, nors jų pristatymas įvyks tik rugsėjo mėnesį.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas