Apsipirkimų karštinė jau čia pat – sprendimai, kurie jūsų verslui padės atlaikyti sezoninį piką

Pranešimas spaudai

2021-10-24, 07:35

0 komentarų
Apsipirkimų karštinė jau čia pat – sprendimai, kurie jūsų verslui padės atlaikyti sezoninį piką

Įsibėgėjęs ruduo reiškia artėjančią pirkimų karštinę – didieji išpardavimai, geriau žinomi kaip juodasis penktadienis, pirkėjus vilioti pradeda gerokai anksčiau – skelbiamos nuolaidos, vieną apsipirkimo parą keičia ištisos nuolaidų savaitės. Praėjus lapkričio mėnesio išpardavimams vietą užima kalėdiniai pirkiniai ir dovanų paieškos, o viską vainikuoja didieji sausio mėnesio išpardavimai. Todėl įmonės, norinčios būti įvykių sūkuryje, turėtų pasirūpinti ne tik prekių pasiekiamumu ir plačia pasiūla, tačiau ir optimizuoti savo pajėgumus – pasinaudoti viešosios debesijos sprendimais, kurie leis tinkamai valdyti elektroninę prekybą, užtikrins, kad sezoninio išpardavimo metu verslas bus pastebėtas ir atlaikys klientų srautą, kas, žinoma, garantuos įmonei pelną.

Sklandžios mažmeninės prekybos užtikrinimas

„Baltic Amadeus“ Debesijos paslaugų vystymo vadovas Robertas Skardžius sako, kad pagrindiniai viešosios debesijos privalumai, leidžiantys verslui veikti tinkamai yra lankstumas ir plečiamumas. „Tai yra pagrindiniai aspektai, kuriais kompanijos vertina tokių sprendimų potencialą ir nešamą naudą, bei dažnai perkelia vis didesnes ir sudėtingesnes sistemas į debesį. Tokie sprendimai labai gerai pritaikomi ir mažmeninėje prekyboje, kurios apkrovimai, priklausomai nuo sezono, gali keistis daugybę kartų“.

Lankstumas – tai galimybė greitai ir lengvai pritaikyti kompiuterinę infrastruktūrą prie realių sistemos poreikių. Plečiamumas – tai būdas daryti šiuos pakeitimus centralizuotai, praktiškai bet kokiais kiekiais ir apimtimis. „Šie aspektai tampa ypatingai svarbūs įmonėms, kurių darbas remiasi sezoniškumu. Iš infrastruktūros perspektyvos tai reiškia, kad jeigu infrastruktūriniai pajėgumai geba atlaikyti didelio apkrovimo metu, tuomet tikėtina, jog kitais metų mėnesiais resursai stovi neišnaudojami. Kita vertus, jeigu įmonės infrastruktūra optimaliai išnaudojama iki sezoninės prekybos pradžios, pakilusios paklausos metu, jos tikriausiai nepakaks ir tai sukels veikimo sutrikimus. Todėl pasiruošti sezoniniams paslaugų pakilimams yra labai svarbu“, – aiškina R. Skardžius.

Kaip pastebi R. Skardžius, teisingai suprojektuota sistema, reikiamai parinkti viešojo debesijos sprendimai ir atitinkama konfigūracija leis turėti sistemą, kuri atėjus pikiniams laikotarpiams ar atsiradus stresinėms situacijoms, pavyzdžiui, išaugusiam vartotojų kiekiui ar dideliam užklausų skaičiui per labai trumpą laiką, prisitaikys prie naujų apkrovimo sąlygų ir gebės be sutrikimų aptarnauti pasikeitusį vartotojų kiekį. Kai vartotojų kiekis sumažėja ir sistema tampa nebeapkrauta, komponentų kiekis automatiškai sumažėja ir sistema susitraukia iki tuo metu reikiamo resursų kiekio.

Modernizavus sistemą, galima ne tik būti tikriems, kad pasikeitus vartotojų įpročiams ar atėjus prekybos sezono pikui sistema toliau stabiliai ir kokybiškai veiks, tačiau ir nemažai sutaupyti.

„Prekybinio sezono metu, kai sistemos komponentai plėsis ir prisitaikys prie padidėjusių apkrovų, infrastruktūros kaštai šiek tiek išaugs. Tačiau bus sutaupytas IT komandos laikas, kuris galbūt iki šiol buvo skirtas budėti ir stebėti sistemos apkrautumą ir rankiniu būdu prižiūrėti, kad sistema veiktų stabiliai. Įmonės reputacija ir išsaugoti klientai labai greitai atperka sistemos modernizacijos investicijas“, – pabrėžia R. Skardžius.

Sprendimai, kurie padės „neužlūžti“ svarbiausiu momentu

Kaip teigia „Baltic Amadeus“ ekspertas, svarbiausia reaguoti laiku ir vietoje – taigi pasirinkti tinkamus sprendimus verslui dar iki didžiojo piko pradžios.

Žinoma, debesijos sprendimai aktualūs ne tik du kartus per metus, tačiau debesijos infrastruktūra apskritai padeda išspręsti pagrindinę dilemą – „kaip turėti optimalų resursų kiekį tada, kai to reikia, ir kaip nepermokėti už nenaudojamus pajėgumus?“

Debesijos strategija ir funkcionalumai, kuriuos galima išnaudoti savo tikslams, yra geriausias būdas minėtai dilemai spręsti.

„Baltic Amadeus“ gali padėti nustatyti, kaip šie sprendimai optimizuotų verslo išlaidas bei užtikrintų reikiamus infrastruktūrinius pajėgumus suvaldyti kintančiam apkrovimui.

„Įsivaizduokime, jog verslo programa sukurta veikti stabiliai iki tol, kol virtualaus serverio procesoriaus apkrovimas pakyla iki 80% pajėgumų. Tokiu atveju, infrastruktūros specialistai gali sukurti specialius scenarijus, kurie automatiškai aktyvuojasi, susiklosčius minėtai situacijai. Tuo metu, sistema inicijuoja analogiškos, virtualios mašinos paleidimą, o pradėję veikti naujieji resursai perima dalį darbų krūvio iš pagrindinio serverio. Tokiu būdu kiekvieno serverio procesoriaus apkrovimo lygis sumažėja iki saugios veikimo normos. O jeigu apkrovimo šuolis yra dar didesnis, vienu metu gali startuoti ir trys, dešimt ar daugiau virtualių serverių, pasidalinančių atsiradusį srautą. Trumpai tariant – tai garantuos, kad jūsų elektroninė parduotuvė „neužlūš“ pačiu netinkamiausiu metu“, – paaiškina R. Skardžius.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas