Automobiliai ir „influenceriai“: paaiškėjo kiek jie uždirba iš vieno įrašo „TikTok“ platformoje

Lukas Snarskis

2021-09-10, 14:40 (atnaujinta 2023-01-23, 14:55)

0 komentarų
Automobiliai ir „influenceriai“: paaiškėjo kiek jie uždirba iš vieno įrašo „TikTok“ platformoje

Įvairiuose socialiniuose tinkluose vis labiau populiarėja nuomonių formuotojai, kurių pagrindinė sritis – automobiliai. Įvairiose platformose galima rasti daugybę vaizdo įrašų apie naujausius automobilius, žmonės dalinasi savo įspūdžiais bei vertinimais, o tokie pranešimai sulaukia milijonų peržiūrų visame pasaulyje.

Apie automobilius informacija besidalinantys „influenceriai“ sparčiai populiarėja ir „TikTok“ platformoje, o „Uswitch“ atliktas tyrimas atskleidžia ir finansinius aspektus – kiek uždirba pasaulyje populiariausi nuomonių formuotojai, kurių specializacija – automobiliai. Atlikto tyrimo metu buvo atsižvelgta į sekėjų skaičių, reakcijų į vaizdo įrašus kiekį bei įsitraukimo rodiklius.

Pirmoje sąrašo vietoje atsidūrė Alexa, kuri „TikTok“ platformoje yra geriau žinoma kaip „supercarblondie“. Jos paskyra minėtoje platformoje turi daugiau nei 6,7 mln. sekėjų, o didžiąją dalį jos skelbiamo turinio sudaro pasivažinėjimai su super automobiliais, tarp kurių patenka ir tokie vardai kaip „Lamborghini“. Atliktas tyrimas atskleidžia, jog už vieną įrašo savo paskyroje ji gali uždirbti maždaug 5697,58 eurus.

Antroje pozicijoje rikiuojasi Dima Gordey, kuris už vieną įrašą savo „TikTok“ turėtų uždirbti maždaug 3827,58 eurus. Rusijoje gimęs nuomonės formuotojas turi daugiau nei 4,5 mln. sekėjų, o jo paskyra „YouTube“ šiai dienai yra pritraukusi daugiau nei 6,2 mln. prenumeratų. D.Gordey galima rasti ir „Instagram“ tinkle, kur jo gerbėjų gretas sudaro 3 mln. žmonių.

Trejetuką užbaigia TJ Huntas, kuris savo „TikTok“ paskyroje dalinasi įrašais su bandymais atkurti filmo „Fast and Furious“ scenas, o taip pat pasakoja apie vidinius mechanizmus, kurie naudojami brangiuose automobiliuose. Šiai dienai jis turi daugiau nei 3,4 mln. sekėjų, o reklaminis pranešimas turėtų kainuoti maždaug 2891,31 eurus.

Tačiau ne viskas yra skaičiuojama tik atsižvelgiant į galimai uždirbamas pajamas. Nemažą reikšmę socialiniuose tinkluose turi ir vartotojų įsitraukimas (angl. egagement), kuris apskaičiuojamas atsižvelgiant į vartotojų komentarus ar „Patinka“ mygtuko paspaudimus. Ir šis dešimtukas atrodo visiškai kitaip, lyginant su daugiausiai uždirbančių gretomis.

Geriausią įsitraukimo rodiklį, pagal „Uswtich“ atliktą tyrimą, turi Jamesas Stradmanas. Pastarojo sukurtų vaizdo įrašų įsitraukimų rodiklis siekia 8,06 proc., nors pagal gaunamas pajamas už įrašą jis yra tik penktoje pozicijoje.

Žvelgiant į aukščiau pateikiamą statistiką, nesunku pastebėti, jog tarp didžiausią įsitraukimų rodiklį turinčių nuomonės formuotojų nematyti Alexos, kuri uždirba daugiausiai. Tyrimo metu pastebėta, kad jos paskyros generuojamas rodiklis siekia vos 0,96 proc. Verta pastebėti, kad D.Gordey, kuris pagal gaunamas pajamas yra antras, tačiau pagal pastarąjį rodiklį užima vos 10 poziciją.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas