Baltarusija visiškai nutrūko nuo grandinės: siekiant cenzūruoti net ir Vikipediją, sulaikytas žinomas redaktorius

Lukas Snarskis

2022-03-14, 14:00

11 komentarai (-ų)
Baltarusija visiškai nutrūko nuo grandinės: siekiant cenzūruoti net ir Vikipediją, sulaikytas žinomas redaktorius

Karas Ukrainoje tęsiasi jau beveik tris savaites, o Rusijoje, o tuo pačiu ir Baltarusijoje vyksta ir įtempta kova su galimybę išreikšti savo nuomonę ar galimybe skelbti tai, kas išties vyksta Ukrainoje. Šįsyk su ta kova susidurti teko „Wikipedia“ redaktoriui Markui Bernšteinui.

Kaip skelbia Baltarusijos leidinys „Zerkalo“, šalies kovos su organizuotu nusikalstamumu ir korupcija departamentas sulaikė gerai žinomą „Wikipedia“ redaktorių. M.Bernšteinas yra vienas iš 50 gerai žinomų rusiškos „Wikipedia“ redaktorių.

Skelbiama, jog žinomas „Wikipedia“ redaktorius buvo apkaltintas straipsnių apie Rusijos invaziją į Ukrainą redagavimu. Nors ši informacija nėra oficialiai patvirtinta Baltarusijos pareigūnų, tačiau M.Bernšteino „Wikipedia“ veiklos registras atskleidžia, jog jis atliko daugiau nei 200 tūkst. pakeitimų rusiškoje internetinės enciklopedijos versijoje. Šiuo metu platformoje skelbiama, kad jo paskyra „užblokuota neribotam laikui“.

Baltarusijos pareigūnams šios operacijos sėkmė lėmė „Telegram“ programėlėje pasirodžius informacija apie M.Bernšteino buvimo vietą bei nemažai kitų asmeninių duomenų. Verta pastebėti ir tai, jog rusiškos „Wikipedia“ redaktoriai yra raginami slėpti savo asmeninius duomenis, o koreguojant su karu susijusius įrašus – naudotis kitomis paskyromis.

Naujausia informacija rodo, kad M.Bernšteinas galėjo būti sulaikytas dėl Rusijos įvesto melagienų įstatymo, kas reikštų, jog jam dabar gresia iki 15 metų kalėjimo.

11 komentarų

Jurgis

Prakeikti putino fašisto subinlaiziai kraukites lagaminus ir varykit naxui pas tą banditu saika !!!!

Patriotas

Tai ne karas, tai valymas nuo fašistu -nacistu -banderu.Kuris turi buti išnaikintas!Reikia pasakyti Ačiu rusams.

Egidijus

Patriotas kieno, Rusijos? Šiukšlė tu bl sovietinė

Nuomonė

Labai gerai. Šis žydas mėgsta meluoti.

Gėda už tamstą

Tai rusai nepuola Ukrainos, taip? Nebombarduoja Kijivo, nelaiko Mariupolyje civilių rūsiuose be vandens ir maisto? Visa tai, žinoma, yra tik vakarų propaganda, o teisybę sako tik Pervyj kanal?

Patriotas

Tai ne rusai laiko civilius,tai banderai.

Eilinis žmogus

Kas veržiasi į Ukrainą ir žudo žmones net vaikus,tai kas tada yra banderai,fašistai ? Atrodo,kad didžiajam patriotui neveikia smegenys.

hi

Is kur tokiu durnu atsiranda. Nusiimk rusisks televizoriu nuo ausu ir per langa pasiziurek.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas