„Bitė“ imasi netradicinio darbuotojų paieškos būdo: nepatikėsite kur bus ieškoma darbuotojų

„Bitė“ imasi netradicinio darbuotojų paieškos būdo: nepatikėsite kur bus ieškoma darbuotojų

Lietuva šiandien susiduria su rekordiniu darbuotojų trūkumu – praėjusį mėnesį fiksuotas didžiausias – 60,6 tūkst. laisvų darbo vietų skaičius per visą 30 metų Nepriklausomybės istoriją. Norint išsiskirti konkuruojant dėl darbuotojų, bendrovės privalo imtis netradicinių sprendimų – pavyzdžiui, darbuotojų paiešką perkelti į populiariausias pažinčių programėles.

„Nuolat ieškome nestandartinių būdų, kaip išsiskirti ir pasiekti geriausius kandidatus. Šią vasarą nusprendėme darbuotojų paiešką vykdyti ir populiariausioje pažinčių programėlėje „Tinder“ – tai puikus būdas pasiekti didelę ir įvairią auditoriją. Siekiame kandidato kelią pas mus padaryti maksimaliai lengvą – juk nuolat naudojamoje programėlėje užmegzti kontaktą su potencialiu darbdaviu yra tiesiog patogiau“, – pranešime žiniasklaidai sako „Bitė Lietuva“ žmonių ambasados vadovė Eglė Staniulionė.

Lengvas kelias kandidatui

Projekto „Karjeros updeitas“ idėja gimė, visų pirma, galvojant apie kandidatą – kaip palengvinti pirmojo kontakto užmezgimą su potencialiu darbdaviu. Naudojantis programėle kandidatas bendrauti gali jam patogiu metu, erdvėje, kurioje ir šiaip leidžia laiką.

„Įprastai darbo paieškos procesas gali varginti, kelti įtampą, o vartotojų itin pamėgtoje programėlėje kandidatai iškart bendrauja laisviau, galima greičiau suprasti jų lūkesčius ir tikslus. Be to, kandidatui nereikia pildyti papildomų formų, siųsti CV ar rašyti motyvacinio laiško – tai taupo jų laiką“, – sako E. Staniulionė.

Darbo pasimatymas

Projekto metu pažinčių programėlėje „Tinder“ veikia dvi „Bitės“ anketos: moters ir vyro. Nuotraukos ir aprašymas leis geriau pažinti įmonę – jos kultūrą ir ten dirbančius žmones.

„Pažinčių programėlėje sukurtas įmonės profilis leidžia susidaryti pirmąjį įspūdį apie „Bitę“ kaip darbdavį. Tada viskas vyks taip, kaip ir įprastai „Tinderyje“. Žiūrėdamas kitų narių nuotraukas ir pamatęs „Bitės“ profilį, žmogus galės išreikšti susidomėjimą ar priešingai – nesuteikti progos pabendrauti. Atsiradus abipusei simpatijai, programėlės vartotojas sulauks įmonės žinutės ir kvietimo į pirmąjį pasimatymą – darbo pokalbį“, – pasakoja E. Staniulionė.

Pirmasis pasimatymas vyksta be įprastinių atrankos klausimų ir gyvenimo aprašymo.

Paprastų priemonių nebepakanka

Staniulionės teigimu, mintis darbuotojų ieškoti programėlėje „Tinder“ pasirodė patraukli ir todėl, kad šiandien rinkoje jaučiamas išskirtinai didelis specialistų stygius, o tradiciniai paieškos kanalai – nebe tokie efektyvūs.

„Dėl didelės profesionalų paklausos kasmet tampa vis sunkiau atkreipti jų dėmesį, tad įprastų priemonių, tokių kaip darbo skelbimai, reklama socialiniuose tinkluose ar karjeros mugės, nebepakanka. Šiandien būtina pas geriausius kandidatus ateiti pačiam darbdaviui“, – teigia „Bitės“ žmonių ambasados vadovė.

„Bitė“ šiuo metu ieško apie 80 įvairių sričių specialistų įvairiuose šalies miestuose.

Tai yra pranešimas spaudai, o jo turinys nebūtinai atitinka redakcijos nuomonę, požiūrį ar įsitikinimus. Už pranešimo turinį mūsų portalo administracija neatsako.

1 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas