Dar vienas žingsnis link Šiaurės Korėjos: Rusijoje nuspręsta užblokuoti „Facebook“

Lukas Snarskis

2022-03-04, 22:10

0 komentarų
Dar vienas žingsnis link Šiaurės Korėjos: Rusijoje nuspręsta užblokuoti „Facebook“

Besitęsiant kariniai Rusijos agresijai, žengtas dar vienas žigsnis ir internetinėje erdvėje. Penktadienio vakarą internetą apskriejo naujiena, jog Rusijoje blokuojamas socialinis tinklas „Facebook“.

Žiniasklaidą reguliuojanti institucija „Roskomnadzor“ paskelbė, jog užblokuoja prieigą prie socialinio tinklo „Facebook“, o kaip pagrindinę to priežastį, įvardijo diskriminaciją, kuri parodyta Rusijos naujienų agentūroms.

Toks sprendimas – atsakomoji priemonė į „Zvezda TV“, „RIA Novasti“, „Sputnik“, RT ir kitų propagandinių kanalų blokavimą platformoje. Toks „Roskomnadzor“ žingsnis vertinamas kaip dar vienas Rusijos vyriausybės žingsnis, siekiant susidoroti su nepriklausoma žiniasklaida.

Rusijos žiniasklaidą reguliuojanti institucija nurodė, jog „Facebook“ pažeidė federalinį įstatymą nr. 272-FZ, kuriame teigiama, kad turi būti užtikrintas laisvas informacijos srautas ir netrukdoma Rusijos vartotojų prieiga prie Rusijos žiniasklaidos priemonių.

Vertėtų prisiminti, jog tai antras kartas, kuomet „Facebook“ susilaukė sankcijų Rusijoje. Priminsime, jog praėjus dienai po rusų invazijos į Ukrainą, „Roskomnadzor“ pranešė, kad riboja prieigą prie šio socialinio tinklo. Tuomet buvo skelbiama, jog „Meta“ valdomas socialinis tinklas ėmėsi veiksmų prieš valstybines šalies žiniasklaidos įmones.

Kadangi institucija į tokius ribojimus nereagavo ir neparodė jokių pokyčių – šiandieniniai veiksmai yra viso to pasekmė, teigia „Roskomnadzor“.

Priminsime, jog įvairiausių ribojimų Rusijos vyriausybės valdomoms žiniasklaidos priemonės pritaikė ir kitos technologijų kompanijos. Dar visai neseniai, „Google“ ir „Microsoft“, o taip pat ir „Apple“, apribojo galimybę įsidiegti „Russia Today (RT)“ bei „Sputnik News“ programėles. Analogiškų veiksmų ėmėsi ir „YouTube“, kuri apribojo dar daugiau rusiškų kanalų. Negana to, „Microsoft“ ir „Apple“ sustabdė savo produkcijos prekybą Rusijoje.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas