Daugelio pamėgta VPN paslauga: kas tai yra ir kodėl šį fenomeną privalote naudoti ir jūs

Daugelio pamėgta VPN paslauga: kas tai yra ir kodėl šį fenomeną privalote naudoti ir jūs

Turbūt ne kartą žiūrėdami „YouTube” ar klaidžiodami internete matėte įvairias VPN kompanijų reklamas. Su „specialiu nuolaidos kodu” siūloma „ypatinga kaina”, kurios teikiamos naudos apibūdinamos ganėtinai abstrakčiai – saugumas naršant internete, geografinių ribojimų turiniui apėjimas, šnipinėjimo prevencija ir kiti panašūs viliojantys terminai. Tačiau kas iš tiesų yra VPN, kaip tai veikia ir kodėl jums to tikrai reikia? Viską kuo suprantamiau ir aiškiau pabandys paaiškinti Telefonai.eu komanda.

Tiesa, mūsų partneriai „NordVPN“ dabar turi jums pasiūlymą, kuriuo privalu pasinaudoti kiekvienam, kuris nori užtikrinti savo privatumą bei apsaugoti asmeninius duomenis. Paspaudę šią nuorodą, jūs galėsite užsisakyti VPN paslaugas vos už 3,29 eurus per mėnesį, o dviejų metų prenumerata kainos tik 78,85 eurus. Kaip jau minėjome, šį pasiūlymą rasite paspaudę čia. O dabar plačiau pažvelkime į tai kas yra VPN ir kokia to nauda.

Kas yra ir kaip veikia VPN?

VPN yra trijų angliškų žodžių - Virtual Private Network - trumpinys. Ši technologija buvo sukurta dar praėjusio amžiaus pabaigoje, tačiau jos potencialas pastebėtas tik po daugelio metų, kai pradėta garsiau kalbėti apie grėsmes internete.

Per daug nesileidžiant į detales, VPN veikimą galima paaiškinti ganėtinai paprastai. Šis sprendimas yra tarsi papildomas tarpininkas tarp jūsų ir bet kokios interneto svetainės. Naudojantis juo, duomenų srautas keliauja ne tiesiai į tuo metu jūsų norimą pasiekti interneto puslapį, o pirmiausiai į VPN serverį.

VPN serveryje duomenys užšifruojami ir tik tada siunčiami, todėl minėtas interneto puslapis negauna nei jus identifikuoti galinčio IP adreso, nei jūsų buvimo vietos (pateikiama VPN serverio lokacija). Taip pat užkertamas kelias šnipinėjimo ar pasipelnymo tikslų turintiems asmenims pasiekti tarp jūsų ir interneto svetainės keliaujančią jautrią informaciją.

5 priežastys kodėl jums reikėtų pradėti naudoti VPN

Daugeliui gali kilti klausimas – o tai kokie VPN suteikiami privalumai ir kodėl turėčiau pradėti naudotis šia paslauga? Tam galima surasti milijonus priežasčių, tačiau mes jums pateikiame penkias svarbiausias:

Saugus prisijungimas prieš viešų „Wi-fi“ tinklų. Daugelis mūsų nuolatos naudojasi internetu, kuris lengvai prieinamas kavinėse, oro uostuose ar kitose viešose vietose. Problema ta, jog tokie tinklai nėra gerai apsaugoti, o piktavaliai gali tai lengvai išnaudoti, siekdami perimti jautrius jūsų duomenis. VPN užkoduos jūsų naršymo informaciją, todėl jūs saugiai galėsite jungtis prie savo banko paskyrų ar atlikti kitus svarbius veiksmus.

Galimybė matyti blokuojamą turinį kelionių metu ir ne tik. Jeigu dažnai keliaujate – VPN suteiks jums prieigą matyti visą norimą turinį, nepaisant šalies, kurioje esate. Joje blokuojama jūsų pamėgta svetainė, o gal jos turinys yra gerokai apkarpytas? Jokių problemų. Su VPN jūs pateksite kur tik norite ir kada norite. Žinoma, tai galioja ir su įvairiomis filmų svetainėmis Lietuvoje ir pan.

Galimybė apeiti interneto ribojimus. Tikriausiai kiekvienas mūsų esame susidūrę su interneto prieigos ribojimais darbe ar mokykloje. Tokiose vietose dažnai būna apribota galimybė patekti į „Facebook“ ar pan., o šioje situacijoje jums taip pat padės VPN ir jokie ribojimai nebegalios. Negana to, jūsų naršymo istorijos informacija taps privačia.

Privatus dalinimasis failais. Norite būti ramūs dėl turinio, kuriuo dalinatės su draugais ir pan.? Dar viena priežastis kodėl vertėtų išbandyti VPN paslaugas. Nesvarbu ar jūs dalinatės legaliais, o gal vis dėlto ir nelegaliais failais, tačiau su VPN jūs tapsite saugesni.

Būdas pasirūpinti savo privatumu. Internetinėje, ir ne tik, erdvėje vyrauja klišė, kad privatumo reikia tik tiems, kurie turi ką slėpti. Tačiau savo privatumu normalu yra rūpintis kiekvienam, o tai lengviausia pasiekti naudojantis VPN. Mes kiekvienas turime teisę į savo privatumą, todėl kodėl ja nepasinaudojus?

Kaip jau minėjome, mūsų partneriai „NordVPN“ dabar turi jums pasiūlymą, kuriuo privalu pasinaudoti kiekvienam, kuris nori užtikrinti savo privatumą bei apsaugoti asmeninius duomenis. Paspaudę šią nuorodą, jūs galėsite užsisakyti VPN paslaugas vos už 3,29 eurus per mėnesį, o dviejų metų prenumerata kainos tik 78,85 eurus. Kaip jau minėjome, šį pasiūlymą rasite paspaudę čia.

Mūsų portale pateikiamos partnerysčių programų nuorodos. Už užsakymus, atliktus per mūsų pateiktas nuorodas, mes galime uždirbti komisinius, kas padeda šiam portalui egzistuoti.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas