Didžioji šių metų intriga: ar tikrai Ukraina laimės Euroviziją, kurią vietą užims Lietuva ir kaip stebėti tiesiogiai

Didžioji šių metų intriga: ar tikrai Ukraina laimės Euroviziją, kurią vietą užims Lietuva ir kaip stebėti tiesiogiai

Jau šiandien, šeštadienį, įvyks daugelio ilgai lauktas Eurovizijos dainų konkurso finalas, kuriame dalyvauja ir Lietuvos atstovė Monika Liu. Lietuvė su daina „Sentimentai“ įveikė pirmąjį konkurso pusfinalį ir šiandien dalyvaus didžiajame finale, kuris startuos nuo 22:00 val. Lietuvos laiku.

Viso pasaulio dėmesį pritraukiantis konkursas, kaip jau įprasta, yra transliuojamas LRT, o taip pat jį nemokamai galima stebėti LRT internetiniame portale bei oficialioje Eurovizijos „YouTube“ paskyroje. Tiesioginę transliaciją stebėti galite ir per žemiau pateikiamą „YouTube“ langą. Tiesa, tam tikrais atvejais prieiga prie šios transliacijos gali būti negalima dėl regioninių apribojimų.

Didžiajame Eurovizijos dainų konkurso finale šiemet dalyvauja 25 valstybės, o tarp jų, kaip ir minėjome, pateko ir Lietuvos atstovė Monika Liu, kuri atlieka dainą lietuvių kalba. Ant didžiosios scenos, kuri šiemet sumontuota Turine, Italijoje, lietuvė žengs penkiolikta. Dainą „Sentimentai“ girdėsime iškart po vokiečių pasirodymo.

Pirmieji 2022 metų Eurovizijos finale pasirodys Čekijos atstovai, vėliau ant scenos lips Rumunijos atstovai, tuomet – Portugalija, Suomija, Šveicarija. Visą dalyvių sąrašą su jų pasirodymo numeriu galite matyti kiek žemiau.

Kalbant apie galimus Eurovijos nugalėtojus, remiantis lažybininkų duomenimis, klausimų lieka vis mažiau ir mažiau. Ukrainos atstovai „Kalush Orchestra“ favoritais buvo laikomi dar ir prieš konkursą, o jų daina „Stefania“, panašu, kad turėtų triumfuoti šiemet. Iki didžiojo finalo likus jau visai nebedaug laiko, ukrainiečių galimybės laimėti konkursą vertinamos 60 proc.

10 proc. tikimybę laimėti Eurovizijos dainų konkursą turi Jungtinė Karalystė bei jų atstovas Samas Ryderis su daina „Space Man“. Analogiškai vertinami ir švedų šansai. Cornelia Jakobs su daina „Hold My Closer“ šiuo metu yra pozicionuojama trečioje pozicijoje su 10 proc. tikimybe laimėti Turine vykstantį dainų konkursą. 6 proc. tikimybę triumfuoti šiąnakt turi italai, 4 proc. įvertinta Ispanijos galimybė laimėti konkursą.

Kalbant apie Monikos Liu pasirodymą, lažybininkai spėja, jog ji gali užimti 23 vietą. Tiesa, šiuo atveju reikėtų nepamiršti fakto, kad Lietuvai buvo prognozuojamas šios dienos vakaras be savo atstovo didžiajame finale, tačiau, akivaizdu, jog ši prognozė nebuvo teisinga.

1 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas