E.Muskas ir toliau siautėja internete: pažėrė kaltinimų net ir „Apple“, kalbama apie žodžio laisve

MiTech.lt

2022-11-30, 12:08 (atnaujinta 2022-11-30, 12:46)

0 komentarų

Ilgai žadėtas Elono Musko „Twitter“ moderavimo mažinimas ir uždraustų paskyrų, pavyzdžiui, Donaldo Trumpo, atkūrimas kelia nerimą reklamuotojams. Pranešama, kad keli iš jų sustabdė arba beveik sustabdė savo reklamos skelbimus platformoje, ir atrodo, kad „Apple“ yra viena iš jų.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
E.Muskas ir toliau siautėja internete: pažėrė kaltinimų net ir „Apple“, kalbama apie žodžio laisve

„Apple“ beveik sustabdė reklamą „Twitter“. Ar jie nekenčia žodžio laisvės Amerikoje?“,- twitteryje klausė E.Muskas. Po to jis paskelbė keletą pranešimų, kuriuose kritikavo tariamus „Apple“ cenzūros veiksmus, taip pat jos 30 proc. dalį nuo visko, kas parduodama „App Store“. Vadovas taip pat klausė, ar „Apple“ gali persekioti ir „Tesla“.

E.Muskas taip pat patvirtino, kad „Apple“ pagrasino pašalinti „Twitter“ programėlę iš „App Store“. Priežastis nebuvo nurodyta, tačiau vėliau jis žurnalistui patvirtino, kad „Apple“ kelia moderavimo reikalavimus.

Teigiama, kad ir „Google“, ir „Apple“ svarsto galimybę pašalinti „Twitter“, jei ji bus be jokio moderavimo; E.Muskas taip pat kalbėjo apie galimybę uždirbti iš suaugusiųjų turinio svetainėje, panašiai kaip „OnlyFans“. Savininkas sako, kad jei bendrovės nuspręs uždrausti programėlę, jis sukurs savo telefoną.

Teigiama, kad „Apple“ buvo vienas didžiausių reklamos užsakovų „Twitter“ socialiniame tinkle, reklamai kasmet išleidžiantis daugiau kaip 100 mln. dolerių. Tačiau santykiai ėmė prastėti, kai pagrindinis „Apple“ vadovas Philas Schilleris neseniai ištrynė savo paskyrą po to, kai E.Muskas pasiskundė dėl „Apple“ mokesčių, vadindamas juos paslėptu 30 proc. mokesčiu internetui. „The Guardian“ rašo, kad per savaitę prieš E. Muskui įsigyjant „Twitter“ (spalio 16-22 d.) „Apple“ reklamai platformoje išleido 220 800 JAV dolerių. Lapkričio 10-16 d. ši suma sumažėjo iki 131 600 JAV dolerių. Tikimasi, kad jos reklamai išleidžiama suma ir toliau mažės.

Išmetimas iš „Apple“ parduotuvės būtų didelis smūgis „Twitter“ – sunku įsivaizduoti, kad E.Musko pagamintas telefonas padėtų. Ši situacija primena programėlę „Parler“, kurią šiuo metu yra įsigijęs Ye, geriau žinomas kaip Kanye Westas. Ji buvo pašalinta iš „Google Play“ ir „Apple App Store“ parduotuvių po praėjusių metų sausio 6 d. išpuolio Kapitolijuje. Po kelių mėnesių, 2021 m. gegužę, „Parler“ pakeitė savo politiką ir „Apple“ ją vėl įtraukė, o „Google“ ją sugrąžino tik praėjusį mėnesį, t. y. praėjus ištisiems 18 mėnesių po draudimo.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas