Ekspertų pasiūlymai apie eBay svajojančiam verslui: sėkmę lemia net ir tinkamai parinkta pakuotė

Pasaulyje nuolat augant internetinės prekybos apimtims, įvairios įmonės vis labiau stengiasi įsitvirtinti ir didžiosiose e.prekybos platformose. Viena iš jų – eBay, kurioje savo nišą atranda ir nemažai verslų iš Lietuvos. Tiesa, prieš žengiant į ją svarbu įvertinti ir keletą svarbių aspektų, leisiančių verslui greičiau pritraukti sėkmę.

Prasidėjo kosminiai „Aliexpress“ išpardavimai – peržiūrėkite geriausius pasiūlymus paspaudus čia
Ekspertų pasiūlymai apie eBay svajojančiam verslui: sėkmę lemia net ir tinkamai parinkta pakuotė

Anot Lietuvos pašto operacijų direktoriaus Kastyčio Valantino, ekspertai prognozuoja, kad vien tik Lietuvoje e. prekybos apimtys iki 2025 m. išaugs 18 proc., Didžiojoje Britanijoje 13 proc., Vokietijoje 11 proc.

„Prekių gabenimas į visą pasaulį neabejotinai yra itin svarbi verslo augimo sąlyga. Pradėjus prekiauti tokiose platformose kaip eBay viena iš sėkmingos veiklos sąlygų yra kuo platesnė siuntimo geografija – tai leidžia apsisaugoti nuo prisirišimo prie vienos rinkos ir kartu didina potencialių pirkėjų gretas. Žengiant pirmuosius žingsnius taip pat yra svarbu išskirti jūsų verslui svarbiausias rinkas. Tokiu būdu galėsite tikslingiau atsižvelgti į vyraujančias tendencijas atskirose šalyse ir diversifikuoti savo siūlomus produktus“, – sako K.Valantinas.

Be to, jūsų verslui svarbių šalių išskyrimas padės nuspręsti, per kurį eBay siūlomą domeną jums pravarčiausia pradėti veiklą – ebay.co.uk, ebay.de, ebay.com ir pan. 2022 m. Lietuvos pašto duomenimis, tarp populiariausių siuntų krypčių į užsienį vyrauja JAV, Vokietija, Didžioji Britanija, Prancūzija ir Italija. Lietuvos paštas šiuo metu siuntas iš viso gabena į daugiau nei 250 pasaulio šalių.

Geros kliento patirties užtikrinimas yra kitas ypač svarbus patarimas į eBay žengiantiems verslams. Prekių ar specialių pasiūlymų aprašymai turi būti išsamūs ir aiškūs. Na, o po sėkmingo sandorio pakuodami prekes privalote pasirūpinti, kad siunta būtų supakuota pagal visus reikalavimus ir klientą pasiektų nepraradusi prekinės išvaizdos. Be to, rinkdamiesi pakuotę nepamirškite apie galimą prekės grąžinimą, todėl reikėtų rinktis tokį įpakavimą, kurį klientas galės panaudoti siųsdamas produktą atgal.

„Bent keli siuntimo būdai pirkėjams, detalus ir aiškus prekės prašymas bei nepriekaištingas klientų aptarnavimas – tai pagrindiniai sėkmę lemiantys veiksniai, prekiaujant eBay platformoje. Taip pat esame pastebėję, kad norint patraukti klientų dėmesį pravartu pasinaudoti vadinamaisiais reklamuojamaisiais sąrašais (angl. promoted listings) – mūsų turimi duomenys rodo, kad 1 iš 5 prekių eBay būna įsigyjama ją pamačius minėtuose sąrašuose“, – sako Daniel Biran, eBay Verslo plėtros vadovė besivystančiose rinkose.

Galiausiai joks sėkmingas e.prekybos verslas negali gyvuoti be atsakingai išsirinkto logistikos partnerio. Anot K.Valantino, šioje vietoje ypatingai svarbus tampa siuntimo paslaugų teikėjas, siekiant siuntas pristatyti kuo patikimiau, greičiau ir, svarbiausia, atsižvelgiant į klientų lūkesčius.

Šių metų vasarą skelbtas konsultacijų bendrovės „PwC“ tyrimas atskleidė, kad apie 60 proc. e.prekybos platformų klientų svarbus siuntos pristatymo greitis, net 75 proc, jų tikisi nemokamo pristatymo. Galiausiai beveik pusei pirkėjų rūpi itin tikslus siuntos pristatymo laikas.

Be to, prekiaujant didelėje e.prekybos platformoje visada svarbu atsižvelgti į kuo įvairesnius pirkėjų poreikius ir siūlyti bent kelis siuntimo būdus, kurie tarpusavyje skirtųsi greičiu bei kaina.

Tai yra pranešimas spaudai, o jo turinys nebūtinai atitinka redakcijos nuomonę, požiūrį ar įsitikinimus. Už pranešimo turinį mūsų portalo administracija neatsako.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas