ES siunčia rimtą perspėjimą naujajam „Twitter“ savininkui: E.Muskas sulaukė eurokomisaro perspėjimo, sužinokite kas čia vyksta

Trečiadienį Europos aukšto rango pareigūnas, atsakingas už skaitmeninio reguliavimo vykdymą, įspėjo socialinio tinklo „Twitter“ vadovą Eloną Muską, kad jis privalo labiau stengtis kovoti su dezinformacija, jog būtų laikomasi Europos Sąjungos teisės aktų.

Prasidėjo kosminiai „Aliexpress“ išpardavimai – peržiūrėkite geriausius pasiūlymus paspaudus čia
ES siunčia rimtą perspėjimą naujajam „Twitter“ savininkui: E.Muskas sulaukė eurokomisaro perspėjimo, sužinokite kas čia vyksta

Už vidaus rinką atsakingas eurokomisaras Thierry Bretonas surengė vaizdo pokalbį su E. Musku ir perdavė jam, jog „dar laukia didžiulis darbas“, kad platforma atitiktų Briuselio taisykles.

T. Bretonas tviteryje paskelbė trumpą begarsį įrašą iš savo vaizdo konferencijos, bet po to pateikė nuorodą į ilgesnį pareiškimą platformos konkurentės „Mastodon“ tinkle.

„Palankiai vertinu Elono Musko pareiškimus apie ketinimus parengti „Twitter 2.0“ [ES] Skaitmeninių paslaugų aktui (DSA)“, – sakė E. Bretonas, paminėdamas Briuselio plačios apimties interneto įstatymą.

„Tačiau taip pat aiškiai pasakykime, kad dar laukia didžiulis darbas“, – pabrėžė jis.

„Twitter“ turės įgyvendinti skaidrią vartotojų politiką, gerokai sustiprinti turinio moderavimą ir žodžio laisvės apsaugą, ryžtingai kovoti su dezinformacija ir apriboti tikslinę reklamą“, – pridūrė T. Bretonas.

E. Muskas tiesiogiai neatsakė į jo žinutę, tačiau atskirame įraše, atsakydamas kitam vartotojui, sutiko, kad ankstesnė „Twitter“ vadovybė „labai ilgai nesugebėjo užtikrinti pasitikėjimo ir saugumo“.

„Twitter 2.0“ bus daug veiksmingesnis, skaidresnis ir nešališkesnis“, – pažadėjo jis.

DSA buvo priimtas pernai, bet įsigalios kitais metais, kad technologijų milžinės turėtų laiko įvykdyti griežtesnius Europos nurodymus šalinti žalingą ar sąmoningai klaidinamą turinį.

Įmonėms, kurios nesilaikys reikalavimų, gresia baudos iki šešių procentų jų pasaulinės apyvartos arba net draudimas vykdyti veiklą ES – didžiulėje rinkoje, kur gyvena daugiau kaip 440 mln. žmonių.

Prieš priimant įstatymą technologijų bendrovės bandė intensyviai paveikti ES politikos formuotojus, tačiau dauguma jų teigia, kad stengsis laikytis taisyklių, nors E. Musko elgesys po to, kai jis praėjusį mėnesį įsigijo „Twitter“, kelia tam tikrą nerimą.

„Absoliučios žodžio laisvės šalininku“ save vadinantis E. Muskas jau atleido daugelį „Twitter“ darbuotojų, moderavusių turinį ir palaikiusių ryšius su reguliavimo institucijomis Briuselyje.

Jis taip pat pradėjo leisti sugrįžti „Twitter“ vartotojams, kuriems buvo uždrausta naudotis šia platforma dėl dezinformacijos skelbimo, pavyzdžiui, buvusiam Jungtinių Valstijų prezidentui Donaldui Trumpui.

Trečiadienį paaiškėjo, kad „Twitter“ taip pat nustojo taikyti taisyklę, draudžiančią naudotojams dalytis klaidinančia informacija apie COVID-19 ir vakcinų veiksmingumą.

Tokie veiksmai kelia nerimą Briuseliui, norinčiam žinoti, ar tokia didelė ir įtakinga platforma kaip „Twitter“ laikysis DSA.

Tarp DSA taisyklių – sustiprintas turinio moderavimas, kovos su dezinformacija priemonės, skaidrios taisyklės, draudžiančios manipuliuoti socialinių tinklų turiniu, ir tikslinės reklamos apribojimas.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas