„Facebook“ valdanti bendrovė atnaujino išmokų už klaidų atradimą politika: potencialios išmokos nustebins ne vieną

Leonardas Sindaravičius

2021-12-15, 11:00

0 komentarų
„Facebook“ valdanti bendrovė atnaujino išmokų už klaidų atradimą politika: potencialios išmokos nustebins ne vieną

Praėjusį penktadienį „Meta“ (dabartinė visų „Facebook“ socialinių tinklų motininė kompanija) paskelbė atnaujinusi savo „bug bounty“ programą - panašias programas naudoji daugybė internetinių paslaugų teikėjų, siūlydami vartotojams atlygį už rastas puslapių klaidas, saugumo spragas ir panašius dalykus. „Meta“ atlygio už klaidų atradimą programos atnaujinimai susiję su kompanijos postūmiu link virtualios realybės. Įmonės teigimu, naujose nuostatose aiškiau apibūdinama ko vartotojas gali tikėtis už tam tikrų klaidų ištaisymą.

Prie to paties užsimenama, kad atnaujinta programa apima ir „Ray-Ban Stories“ akinius nuo saulės - tai projektas, kurį remia pats „Meta“ įkūrėjas Mark Zuckerberg. Apart minėtų akinių atnaujintos išmokų gairės apima „Oculus Quest“ bei „Quest 2“ ir visas „Portal“ versijas. Dokumente įvardinti visi potencialių klaidų tipai bei maksimalios išmokos, kurias vartotojai gali gauti už kiekvienos jų ištaisymą. Pavyzdžiui, už rimtos saugumo spragos atradimą galėtumėte gauti iki 30 tūkst. JAV dolerių.

Žinoma, tai būtų maksimali suma - „Meta“ vertins kiekvieną atvejį individualiai ir atkreips dėmesį į jų svarbą, klaidų ištaisymo sudėtingumą bei pranešimo apie spragas kokybę. Kompanija įvertins ir fizinę, saugumo bei privatumo riziką. Kai kuriais atvejais produktų klaidų paieškos ir pranešimas apie jas motininei kompanijai yra komplikuotas procesas, neretai vedantis į teisinius konfliktus, tačiau „Meta“ spragų registracijos programa paprastesnė - visų dokumente paminėtų įrenginių trūkumų atradimas neprivers apsilankyti teismo salėje.

Kartu su „Ray-Ban Stories“ dokumente paminėta ir šiems akiniams sukurta aplikacija „Facebook View“. Norint prisidėti prie „Meta“ produktų klaidų medžioklės, daugiau informacijos galite rasti čia.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas