„Google“ bankrutuoja Rusijoje: antrinės įmonės sąskaitos areštuotos, ketinama skelbti bankrotą

Lukas Snarskis

2022-05-19, 08:15 (atnaujinta 2022-12-07, 13:09)

0 komentarų
„Google“ bankrutuoja Rusijoje: antrinės įmonės sąskaitos areštuotos, ketinama skelbti bankrotą

„Google“, kuri yra pritaikiusi tam tikrus ribojimus Rusijos rinkoje, kas tapo pasekme karo, kuris buvo pradėtas Ukrainoje. Jau ne vieną mėnesį patiriant Rusijos spaudimą dėl atsisakymo pašalinti nepageidaujamą turimą ir panašu, kad rado išeitį iš visos šios situacijos.

„Google“ dukterinė įmonė planuoja paskelbti bankrotą Rusijoje, o tam neabejotinai didžiausią įtaką turėjo šios šalies valdžios institucijų pritaikytas banko sąskaitų areštas. Dėl šios priežasties JAV milžinė negali mokėti atlyginimų savo darbuotojams ir pardavėjams. Kaip bebūtų, nemokamos paslaugos, įskaitant paiešką ir „YouTube“, toliau veiks, trečiadienį pranešė „Google“ atstovas.

Kaip jau minėjome, „Alphabet Inc“ padalinys Rusijoje jau kelis mėnesius patiria spaudimą dėl to, kad nepašalina turinio, kurį Maskva laiko neteisėtu, ir apribojo prieigą prie kai kurių Rusijos žiniasklaidos priemonių „YouTube“ platformoje. Nepaisant to, Rusijoje iki šiol nėra apribota prieiga prie „Google“ paslaugų, nors, kaip tikriausiai jau žinote „Facebook“ ar „Instagram“ nepasiekiami jau kuris laikas.

„Po to, kai Rusijos valdžios institucijos areštavo „Google Russia“ banko sąskaitas, mūsų veikla šalyje tapo neįmanoma, įskaitant šalyje esančių darbuotojų įdarbinimą ir atlyginimų mokėjimą, mokėjimą tiekėjams ir pardavėjams bei kitų finansinių įsipareigojimų vykdymą“, – kalbėjo „Google“ atstovas.

Rusijos federalinės antstolių tarnybos duomenų bazėje nuo kovo vidurio buvo nurodyti du areštai, nenurodant sumų, taip pat kitos baudos ir vykdymo mokesčiai. Tarnyba taip pat patvirtino, kad konfiskavo „Google“ turtą ir nuosavybę. Trečiadienį Rusijos oficialiajame registre „Fedresurs“ paskelbtame rašte teigiama, kad „Google“ antrinė įmonė ketina paskelbti bankrotą ir nuo kovo 22 d. numatė „negebėjimą įvykdyti savo piniginių įsipareigojimų“, įskaitant išeitines išmokas, atlyginimus esamiems ir buvusiems darbuotojams ir laiku atliekamus privalomus mokėjimus.

Kol kas išlieka neaišku ar išties yra areštuotos visos „Google“ valdomos sąskaitos šioje šalyje ar tik dalis jų. Anksčiau buvo pasirodę pranešimų, jog TV kanalas, kurį valdo į sankcionuotų asmenų sąrašą patekęs Rusijos verslininkas, stojo į teisinę kovą su JAV milžine dėl pašalintos prieigos prie jų paskyros „YouTube“ platformoje. Remiantis ankstesniais pranešimais, tuomet buvo areštuota 15 mln. JAV dolerių.

Kaip bebūtų, naujausia informacija, o taip pat ir „Google“ pranešimai rodo, kad areštuota yra ne tik pastaroji suma, tačiau ir visos bendrovės valdomos sąskaitos Rusijoje. Priminsime ir tai, jog prasidėjus karui, „Google“ daugelį savo darbuotojų perkėlė iš šios šalies, tačiau dalis jų vis tiek liko darbuotis šalyje, pradėjusioje karą.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas