„Google“ į COVID-19 situaciją žiūri rimtai: darbuotojai bus priversti pasiskiepyti arba neteks darbo, tačiau yra išimčių

Arnas Balčiūnas

2021-12-15, 11:45 (atnaujinta 2022-12-07, 13:09)

0 komentarų
„Google“ į COVID-19 situaciją žiūri rimtai: darbuotojai bus priversti pasiskiepyti arba neteks darbo, tačiau yra išimčių

Pastarosios kelios savaitės yra itin įtemptos visame pasaulyje, o to priežastis – naujoji omikron atmaina, kuri kelia baimę daugeliui. Daugelyje šalių griežtėja su COVID-19 susiję ribojimai, o kompanijos ir toliau ieško įvairiausių būdų kaip motyvuoti savo darbuotojus pasiskiepyti. Tarp šį galvosūkį sprendžiančių bendrovių patenka ir JAV technologijų milžinė „Google“.

„Google“ savo darbuotojams suteikė galimybę pranešti darbdavį apie savo vakcinacijos statusą. Remiantis CNBC informacija, darbuotojai, kurie nebus pasiskiepiję, negaus medicininės ar religinės išimties, o taip pat neįtikins kompanijos vadovų, jog turi rimtą priežastį vengti vakcinacijos – gali prarasti savo darbą vietą. Skelbiama, kad kiekvieną išimtinį atvejį „Google“ atstovai vertins ir tvirtins asmeniškai.

Remiantis vidiniais kompanijos dokumentais, „Google“ darbuotojai buvo įspėti, jog iki sausio 18 dienos privalo atitikti bendrovės vakcinacijos taisykles. Asmenys, kurie atsisako skiepytis arba neturi patvirtintos išimties, bus išleisti į apmokamų atostogų 30 dienų periodui. Teigiama, kad praėjus šiam terminui darbuotojai galės turėti iki šešių mėnesių neapmokamų atostogų, o praėjus ir šiam periodui – praras savo darbo vietą dėl atsisakymo skiepytis.

JAV technologijų milžinė tokiu būdu siekia atitikti šalies COVID-19 reikalavimus, kuriuose nurodoma, jog bendrovės, turinčios daugiau nei 100 darbuotojų, privalo užtikrinti, kad visi jie būtų pasiskiepiję. Tiesa, nuo sausio 18 dienos turėjęs įsigalioti reikalavimas gali ir nevirsti realybe, nes jo įgyvendinimas, bent jau šiai dienai, yra užblokuotas. Kaip bebūtų, akivaizdu, jog „Google“ siekia atitikti reikalavimus, tuo atveju jeigu įstatymas būtų galiausiai patvirtintas ir įsigaliotų.

„Tikimės, kad beveik visos rolės „Google“ būstinėje JAV atitiktų reikalavimus. Kiekvienas norintis patekti į „Google“ pastatą privalo būti pilnai vakcinuotas arba turi pateikti patvirtintą išimtį... dažnas testavimasis nėra tinkama alternatyva vakcinacijai“ , - teigiama „Google“ darbuotojams skirtoje atmintinėje.

Priminsime, jog dar anksčiau, CNBC skelbė, jog „Google“ atidėjo darbuotojų sugrįžimą į ofisus, o nuo sausio 10 dienos nebereikalaus pasirodyti darbo vietoje bent kelis kartus per savaitę. Tiesa, daugelis darbuotojų vis tiek grįžo į savo darbo vietas, motyvuodami „sąlygomis, kurios leidžia atkurti ryšį su kolegomis“. Ir nors JAV milžinė taiko ganėtinai griežtus reikalavimus, tačiau tuo pačiu suteikia galimybę darbuotojams rasti alternatyvų sprendimą, jeigu vakcinacija jiems neatrodo kaip tinkama opcija. Reikėtų atkreipti dėmesį ir į tai, jog „Google“ leidžia darbuotojams dirbti ir visiškai iš namų, jeigu jų užimama pozicija nereikalauja būti ofise.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas