Į absurdiškus Rusijos įstatymų pokyčius sureagavo ir „TikTok“: rusai gali pamiršti trumpus vaizdo įrašus ar transliacijas

Arnas Balčiūnas

2022-03-07, 14:40 (atnaujinta 2023-01-23, 14:55)

0 komentarų
Į absurdiškus Rusijos įstatymų pokyčius sureagavo ir „TikTok“: rusai gali pamiršti trumpus vaizdo įrašus ar transliacijas

Rusijai ir toliau tęsiant karinę invaziją į Ukrainą, vis daugiau pasaulinio kompanijų praneša apie pasitraukimą iš šios rinkos. Šiandien tokį sprendimą pagaliau priėmė „Netflix“, o dar viena naujiena atkeliauja iš „TikTok“ programėlės kūrėjų.

„TikTok“ atstovai išplatino pranešimą, kuriuo paskelbė, jog laikinai yra stabdoma naujų vaizdo įrašų įkėlimo bei tiesioginių transliacijų galimybė Rusijoje. Pagrindine to priežastimi įvardijamas „melagienų“ įstatymas, kuris Rusijoje buvo priimtas praėjusią savaitę.

„Atsižvelgdami į naują Rusijos „melagienų“ įstatymą, mes neturime kito pasirinkimo kaip tik sustabdyti tiesiogines transliacijas ir vaizdo įrašų įkėlimo galimybę iki kol susipažinsime su pastarojo įstatymo pasekmėmis saugumui“, - skelbiama „TikTok“ išplatintame pranešime.

Priminsime, jog Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas praėjusią savaitę pasirašė „melagienų“ įstatymą, kuris nurodo, jog už realybės neatitinkančios informacijos apie Rusijos kariuomenę arba viešą sankcijų Rusijai reikalavimą žmonės bus baudžiami piniginėmis baudomis arba kalėjimu iki 15 metų.

Praėjusią savaitę „TikTok“ apribojo rusiškos propagandos sklaidą, kuri tapo gerokai sunkiau pasiekiama nei anksčiau. Toks sprendimas buvo priimtas atsižvelgiant į pakeitimus, kuriuos padarė „Facebook“, „YouTube“ ar daugelis kitų platformų.

„Mes ir toliau stebėsime situaciją Rusijoje, kad galėtumėme atlikti reikiamus veiksmus, siekiant užtikrinti saugumą, kas yra mūsų pagrindinis prioritetas“, - pažymi „TikTok“.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas