Į kovą prieš Rusiją stoti gali visi: hakeriai kviečia prisijungti prie atakos prieš propagandą

Į kovą prieš Rusiją stoti gali visi: hakeriai kviečia prisijungti prie atakos prieš propagandą

Rusijos pradėtas karas Ukrainoje sulaukė neįtikėtino Europos ir likusio pasaulio susivienijimo, o padėti ukrainiečiams pasiryžę daugelis. Atsakomieji veiksmai jau kuris laikas atliekami ir virtualioje erdvėje, o pagrindiniais taikiniais tapo ir propagandą skleidžiantys rusiški portalai.

Anoniminė programuotojų grupė yra sukūrusi ne vieną puslapį, kuris leidžia kiekvienam norinčiam prisidėti prie kibernetinės DDos atakos, kuri vykdoma prie Rusijos valdžios kontroliuojamas žiniasklaidos priemones ir kitus kanalus.

Visi norintys prisidėti prie kovos su Rusijos skleidžiama propaganda – dabar tai padaryti gali vos keliais mygtukų paspaudimais. Viskas ką jums reikia padaryti – nukeliauti į „Stop Russian Desinformation“ internetinę svetainę ir palikti šį puslapį įjungtą. Norėdami prisidėti prie propagandos sustabdymo – spauskite čia.

Kaip skelbiama „Stop Russian Desinformation“ puslapyje, „oficialios“ naujienos Rusijos Federacijoje dažniausiai yra netikros, todėl manoma, kad geriausia yra jas uždaryti ir leisti žmonėms pereiti prie patikimų naujienų šaltinių.

Vertėtų pastebėti ir tai, jog patekus į šį puslapį, kurio tikslas yra sutrikdyti propagandinių kanalų veikimą, jūsų interneto naršyklė pradės veikti gerokai lėčiau. Taip yra todėl, kad iš jūsų naršyklės yra siunčiamas didelis kiekis užklausų, kurios itin apkrauna rusiškų puslapių veikimą ir daugeliui atveju padaro juos nepasiekiamais.

Tiesa, saugumo specialistai pažymi, kad tai nėra visiškai legalūs veiksmai, todėl prieš nuspręsdami prisijungti prie melagienų iš Rusijos pristabdymo, turėtumėte tinkamai įsivertinti rizikas. Jeigu nuspręsite, kad norite prie to prisidėti – spauskite čia ir laikykite šį puslapį įjungtą kiek įmanoma ilgiau.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas