Ilgai lauktas sprendimas: savo paslaugas Rusijoje išjungia ir „Netflix“

Lukas Snarskis

2022-03-07, 10:25 (atnaujinta 2023-02-06, 10:59)

2 komentarai (-ų)
Ilgai lauktas sprendimas: savo paslaugas Rusijoje išjungia ir „Netflix“

Rusijai ir toliau tęsiant karinę invaziją į Ukrainą, vis daugiau pasaulinio kompanijų praneša apie pasitraukimą iš šios rinkos. Dar visai neseniai rašėme apie „Warner Bros.“ ar „Walt Disney“ sprendimus, kas lėmė senų rusiškų filmų sugrįžimą į kino teatrus.

Pagaliau sulaukėme ir „Netflix“ veiksmų. Filmų ir serialų platforma stabdo savo paslaugų teikimą Rusijoje, praneša „Variety“. Dar praėjusią savaitę „Netflix“ atstovai tikino, kad jie neketina laikytis Rusijoje numatytos tvarkos, kuomet platformos, turinčios bent 500 tūkst. prenumeratorių, privalo rodyti Rusijos propagandos kanalus, o dabar priėmė ir dar svarbesnį sprendimą.

„Atsižvelgiant į susiklosčiusias aplinkybes, nusprendėme sustabdyti savo paslaugų teikimą Rusijos teritorijoje“, - patikino „Netflix“ atstovė Emily Feingold.

Verta paminėti ir tai, jog dar visai neseniai „Netflix“ skelbė ir apie naujų filmų bei serialų kūrimo sustabdymą Rusijoje. Pastaruoju metu JAV bendrovė ruošė bent keturis rusiškus produktus, tačiau visų jų kūrybos procesas – sustabdytas.

Remiantis „Bloomberg“ pateikiama informacija, „Netflix“ Rusijoje turi maždaug 1 mln. prenumeratorių. Kaip jau minėjome, analogiškus sprendimus anksčiau jau priėmė „Walt Disney“, „Worner Bros.“, o taip pat ir „Disne“, „Paramount Pictures“ bei „Sony“. Rusijoje buvo atšaukta ir naujos „Betmeno“ dalies premjera.

2 komentarų

Jbn

Hana visai maskoliams, atsivere sikna viskam.

Lankytojas

O ko jiems šiauštis? Juk dauguma jų taip dieviną Putiną, ir jo agresiją prieš Ukrainą skaito pritariančiu dalykų....Lai žiūrės savo du-tris kanalus , dar Lukašenkos porą ir jų mąstymas amžiams sustos kokiems 30-40 metų atgal!!!

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas