„Instagram“ meta gelbėjimosi ratą nemokantiems užsienio kalbos: sužinokite kas pasikeis

„Instagram“ meta gelbėjimosi ratą nemokantiems užsienio kalbos: sužinokite kas pasikeis

Socialiniai tinklai nuolatos siekia atnaujinti ir tobulinti savo platformas tam, jog vartotojai gautų kuo geresnę patirtį. Ne išimtis ir „Facebook“ valdomas „Instagram“ tinklas, kuriame naudotojai gali dalintis nuotraukomis, vaizdo įrašais ar trumpomis istorijomis.

Visai neseniai, atnaujinimo sulaukė „Instagram“ istorijos (angl. Stories), kurias perskaityti taps paprasčiau nei anksčiau, nepaisant jų kalbos. Programėlė, aptikusi užsienio kalbą, viršutiniame ekrano kampe leis paspausti mygtuką „Žiūrėti vertimą“ (angl. See Translation). Viskas, ką Jums reiks atlikti, tai bakstelėti šį mygtuką, vertimas atsiras apatinėje ekrano dalyje.

Pasak „Instagram“, kai tik bus paleista ši galimybė, kalbos vertimo funkcija bus prieinama visame pasaulyje. Šiuo metu ji palaiko daugiau nei 90 kalbų, įskaitant arabų, hindi, japonų ir portugalų kalbas. „Instagram“ teigė, kad tam tikrų kalbų palaikymas gali skirtis priklausomai nuo to, kokią operacinę sistemą Jūs naudojate.

Šios funkcijos tikslas yra palengvinti dalijimąsi savo gyvenimo istorijomis su tarptautine programėles auditorija. Priminsime, kad 2016 metais „Instagram“ pradėjo siūlyti automatinius vertimus komentarams, antraštėms ir vartotojų biografijoms, tačiau vos po mėnesio atsiradusi galimybė įkelti trumpas istorijas į savo anketą vertimo funkcijos neturėjo.


Anglakalbiai vartotojai jau nuo gegužės mėnesio turi automatinį „Story“ įrašų vertimą, kitų kalbų vartotojams ši galimybė bus prieinama tik nuo dabar. Verta paminėti, kad „Instagram“ automatinio vertimo technologija veikia tik su istorijų tekstu. Garso vertimai šiuo metu nepasiekiami. Įtariame, kad ši funkcija gali būti kuriama, atsižvelgiant į tai, kad „Instagram“ gegužę išleido automatines angliškų istorijų antraštes. Tikėkimės, kad debiutui metų laiko neprireiks.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas