„Instagram“ taps saugiausia platforma vaikams: pedofilai jų niekaip negalės pasiekti

Leonardas Sindaravičius

2021-03-18, 12:50 (atnaujinta 2023-04-15, 10:56)

0 komentarų
„Instagram“ taps saugiausia platforma vaikams: pedofilai jų niekaip negalės pasiekti

Keleto populiariausių socialinių tinklų savininkė „Facebook“ paskelbė, jog diegia naujas saugumo priemones į nuotraukų dalinimosi platformą „Instagram“ - tai naujausias bandymas paversti šią platforma saugesne nepilnamečiams. Jau anksčiau pridėtas reikalavimas pridėti gimimo datą registruojantis, uždraudžiant jaunesniems nei 13 metų asmenims naudotis šiuo socialiniu tinklu, tačiau būsimi pokyčiai dar agresyvesni.

Pirmiausia „Facebook“ patvirtina, kad nenustos reikalauti būsimų platformos naudotojų gimimo datų, tačiau priduria, jog yra kuriami dirbtiniu intelektu ar mašininiu mokymusi paremti metodai, kuriais bus siekiama nustatyti tikrąjį vartotojų amžių. Esą technologija veiks ir tada, kai jaunuoliai jau bus užsiregistravę - tai padės pritaikyti turinį jauniesiems socialinio tinklo nariams.

Iš konkretesnių priemonių, „Instagram“ ruošiasi žengti didelius žingsnius mėginant apsaugoti jaunimą nuo potencialiai pavojingų suaugusiųjų. Netrukus vyresnieji nebegalės siųsti žinučių naudotojams, jaunesniems nei 18 metų, kurie jų nėra jų sekėjai. Net jei abu naudotojai platformoje seka vienas kitą, jaunesnysis vistiek bus įspėjamas apie įtartiną suaugusiojo elgesį - pavyzdžiui, jei pastarasis yra išsiuntęs daug žinučių užklausų nepilnamečiams, jaunuoliai tai matys ir galės pasirinkti naudotoją blokuoti arba pranešti apie jį administracijai.

Su visu tuo „Instagram“ stengiasi padaryti paauglių turinį sunkiau prieinamą suaugusiesiems. Pavyzdžiui, nepilnamečiai naudotojai nebus rodomi tarp siūlom7 naudotojų, o jų kuriamas turinys nebus prieinamas per „Reels“ ir „Explore“ skiltis.

Taip pat pridėtas papildomas žingsnis prie registracijos proceso - nepilnamečiai vartotojai turi pasirinkti ar nori susikurti privatų ar viešą profilį. Pranešdama apie jų skirtumus ir galimas pasekmes, socialinių tinklų milžinė tikisi paskatinti jaunimą dažniau rinktis privataus profilio kūrimą.

Galiausiai „Instagram“ paskelbė paruošusi „Tėvų gidą“, sukurtą bendradarbiaujant su vietinėmis institucijomis iš Argentinos, Brazilijos, Indijos ir Jungtinių Amerikos Valstijų. Tai turėtų padėti tėvams suprasti, kaip veikia šios platformos privatumo ir saugumo nustatymai.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas