Istorijos pabaiga? Užsidarė Lietuvoje bene populiariausia kiniškos elektronikos parduotuvė

Istorijos pabaiga? Užsidarė Lietuvoje bene populiariausia kiniškos elektronikos parduotuvė

Apsipirkimas Kinijoje yra menka naujiena daugeliui lietuvių. Internetinėje erdvėje galima rasti gausybę įvairių parduotuvių, kurios gali pasiūlyti ne tik konkurencingą kainą, tačiau ir puikias pristatymo galimybes. Lietuviai dažnai renkasi „Aliexpress“ arba kitas, panašias, kiniškas parduotuves. Tarp populiariausių ilgą laiką buvo ir „Gearbest“, kuri daugelį metų garsėjo žemomis kainomis.

Dar liepos mėnesį rašėme, jog „Gearbest“ šlovingos dienos jau praeityje, o pačios internetinės parduotuvės likimas išlieka neaiškus. Pagrindinė to priežastis buvo „Globalgrowe Ecommerce“ grupės bankrotas, kuri buvo įkurta dar 2007 metais ir iki šiol valdė lietuvių taip pamėgtą parduotuvę. Panašu, kad internetinė parduotuvė jau suskaičiavo paskutines savo dienas, nes ji tapo nebeprieinama.

Ši internetinė parduotuvė ilgą laiką buvo ir mūsų partneris, tačiau partnerystė jau kuris laikas yra nutraukta, o visi asmenys, kurie dirbo su „Gearbest“ – seniausiai paliko šį skęstantį, o galimai jau ir visai paskendusį laivą. Pavyzdžiui, šiai bendrovei priklausanti „Gearbest Affiliate“ platforma paskutinį kartą buvo atnaujinta prieš daugiau nei mėnesį, nors anksčiau nauji pasiūlymai buvo pildomi kas savaitę ar dar dažniau. Žinoma, priešingai nei pagrindinė svetainė, partnerystės programos puslapis vis dar veikia.

Internete dažniausiai galima rasti nemažai informacijos apie įvairias parduotuves, daugybę atsiliepimų, tačiau naujienų apie „Globalgrowe Ecommerce“ ar konkrečiai „Gearbest“ nėra tiek ir daug. Kalbama, jog dar 2018 metais „Globalgrow Ecommerce“ apribojo savo finansinę paramą „Gearbest“, kas turėjo milžinišką įtaką šios parduotuvės kainų politikai. Pastaroji prekybvietė nuolat garsėjo itin žemomis kainomis, kurios neabejotinai traukė naujus pirkėjus, tačiau netekus finansavimo iš tėvynainės bendrovės – pasiūlyti tą patį tapo beveik neįmanoma. Tuomet „Gearbest“ vadovai nusprendė atsisakyti nemokamo pristatymo opcijos, tačiau, akivaizdu, kad tai nebuvo problemos sprendimas.

Per pastaruosius metus ši Kinijos milžinė vis rečiau galėjo pasiūlyti geras kainas, o taip pat atsirado ir problemų tiekimo grandyje. Kalbama, jog nemažai tiekėjų net buvo surengę protestus prie bendrovės būstinės dėl „Gearbest“ nemokumo. Internetas taip pat pildėsi neigiamais pirkėjų komentarais, kurie skundėsi, jog negali sulaukti prekių ar pinigų grąžinimo, o „Trustpilot“ platformoje kasdien atsiranda vis naujų atsiliepimų apie tai.

1 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas