Jaunimas atsuka nugarą „Facebook“ platformai: daugelis renkasi kitą variantą, kuris nustebins daugelį

Jaunimas atsuka nugarą „Facebook“ platformai: daugelis renkasi kitą variantą, kuris nustebins daugelį

Blogų naujienų „Facebook“ pateikia „Pew Research Center“ atlikta apklausa. Ji apklausė 1316 JAV paauglių nuo 13 iki 17 metų apie jų interneto įpročius ir nustatė, kad tik 32 % jų naudojasi „Facebook“ programėle.

Rezultatai labai skiriasi nuo 2015 m. „Pew Research Center“ atliktos apklausos, kurios metu nustatyta, kad tuo metu „Facebook“ naudojosi net 71 % paauglių. Tačiau nuo to laiko šis demografinis socialinis tinklas kasmet mažėjo. Nepaisant to, kad praėjusiais metais generalinis direktorius Mark Zuckerberg paragino platformą perorientuoti savo pastangas į jaunesnių naudotojų aptarnavimą, vis daugiau paauglių ją paliko.

Nors iš tikrųjų tai nėra socialinės žiniasklaidos svetainė, populiariausia platforma tarp dalyvių buvo „YouTube“, kuria naudojasi 95 % apklaustų paauglių – 19 % prisipažino, kad vaizdo įrašų transliavimo platformoje yra „beveik nuolat“. Nenuostabu, kad antroje vietoje atsidūrė „Tik-Tok“ – 67 % paauglių teigė ja besinaudojantys, o 16 % prisipažino, kad beveik nuolat naudojasi šia programėle. Tačiau „Meta“ valdo ne tik „Facebook“ bet ir „Instagram“. Būtent „Instagram“ užėmė trečiąją vietą – ja naudojasi 62 % paauglių, iš kurių 10 % teigia, kad beveik nuolat slankioja po nuotraukas ir vaizdo įrašus.

„Snapchat“ buvo dar viena paslauga, kurios naudojimas tarp paauglių nuo 2015 m. išaugo nuo 41 % iki 59 %. Sumažėjo „Twitter“ ir „Tumblr“ naudojimas – atitinkamai 10 % ir 9 %. „Twitch“ (20 %), „WhatsApp“ (17 %) ir „Reddit“ (14 %) prieš septynerius metus nebuvo įtrauktos į apklausą.

Kitoje naujausios apklausos dalyje buvo klausiama, kokius įrenginius paaugliai turėjo ar turėjo prieigą prie jų. Pirmoje vietoje buvo išmanieji telefonai – 95 %, palyginti su 73 % 2015 m. Po to sekė staliniai ir (arba) nešiojamieji kompiuteriai – 90 %, palyginti su 87 %, ir žaidimų konsolės – 80 %, palyginti su 81 %. Daugiau nei pusė paauglių (54 %) teigė, kad jiems būtų sunku atsisakyti socialinės žiniasklaidos, o 36 % teigė, kad joje praleidžia per daug laiko. Kalbant apie kasdien besinaudojančių internetu skaičių, jis padidėjo nuo 92 % 2015 m. iki 97 %.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas