Juokas pro ašaras ar rasistinė politika? „Facebook“ juodaodžius palaikė primatais

The New York Times

2021-09-06, 16:15 (atnaujinta 2021-10-18, 01:29)

0 komentarų
Juokas pro ašaras ar rasistinė politika? „Facebook“ juodaodžius palaikė primatais

Veido atpažinimas, šiomis dienomis įvairiose socialinėse žiniasklaidos priemonėse, ne paslaptis, kad yra kuruojamas tam sukurtų dirbtinių intelekto algoritmų. Nors specialistų teigimu, laikui bėgant dirbtinis intelektas taps protingesnis bei galės su užduotimis susitvarkyti kur kas geriau ir tiksliau, visgi, kartais gali nutikti ir didelių nesėkmių.

Visai neseniai buvo užfiksuotas naujas toks atvejis, skelbia „The New York Times“. Pranešama, kad „Facebook“ dirbtinio intelekto algoritmas, kuri skirtas atpažinti žmonių veidams, šiurkščiai suklydo pažymėdamas dar 2020 metais įkeltą „Daily Mail“ vaizdo įrašą. Jame matomus afroamerikiečius vyrus algoritmas pažymėjo kaip primatus.

Prie nurodyto vaizdo įrašo galima pastebėti nuorodą, kurioje „Facebook“ dirbtinio intelekto algoritmas pateikia užklausimą, skambantį taip: „Ar ir toliau matyti vaizdo įrašus apie primatus?“. Patys galite tuo įsitikinti peržvelgę nuotrauką žemiau.

Įmonės atstovė spaudai Dani Lever atsiprašė už šią nepriimtiną klaidą. „The New York Times“ reporteriai buvo patikinti, kad nors „Facebook“ ir tobulina savo dirbtinį intelektą, tačiau taip pat žinoma, kad šis nėra tobulas. Atstovė taip pat išreiškė didelį susirūpinimą bei atsiprašė visų vartotojų, kurie matė šias įžeidžiančias rekomendacijas.

Kaip bebūtų, šiuo metu išties akivaizdu, kad „Facebook“ algoritmai vis dar nėra tokie tikslūs, kokių nori socialinės žiniasklaidos milžinas, ypač jei šis mano, kad juodaodžiai vyrai yra tas pats, kas beždžionės.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas