Karo pasmerkimas parašė mirties nuosprendį: „Lukoil“ dienos suskaičiuotos?

Karo pasmerkimas parašė mirties nuosprendį: „Lukoil“ dienos suskaičiuotos?

Kruvina Rusijos invazija į Ukrainą tęsiasi jau daugiau nei savaitę, tačiau palaužti ukrainiečius – gerokai sudėtingesnė užduotis nei Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas tikėjosi. Daugelis šalies gyventojų mūru stoja už savo šalies ir miestų sienų ir gina kiekvieną Ukrainos centimetrą.

Vakar, ketvirtadienį, pasaulį sudrebino ir Rusijos naftos milžinės „Lukoil“ pareiškimas, kuriuo raginama nutraukti karo veiksmus Ukrainoje. Tai buvo vienas pirmųjų pareiškimų iš didelės Rusijos bendrovės, kuriame pasisakoma prieš Vladimiro Putino vykdomą invaziją į kaimyninę šalį. Tačiau panašu, kad tokie išstojimai neliko be atsako.


Dėl kol kas nežinomų priežasčių nustojo veikti „Lukoil“ internetinė svetainė, kuri nepasiekiama nei lukoil.com, nei lukoil.ru adresais. Šiuo metu dar nėra žinoma ar prieš Rusijos naftos produktų milžinę buvo įvykdyta kibernetinė ataka ar tai kažkokie veiklos sutrikimai.

Atnaujinimas: puslapių veikla laikinai buvo atstatyta, tačiau apie 16:30 val. Lietuvos laiku jie ir vėl tapo nepasiekiami.

Apsilankius „Lukoil“ internetiniame puslapyje gaunamas pranešimas, jog įvyko 502 klaida ir puslapis neatsako. Taip pat pateikiama rekomendacija apsilankyti svetainėje vėliau arba pabandyti kreiptis į puslapio administratorių.

Priminsime, jog bendrovės vadovybė „išreiškė susirūpinimą dėl tragiškų įvykių Ukrainoje bei išreiškė nuoširdžiausią užuojautą visiems dėl šios tragedijos nukentėjusiems“, – teigiama „Lukoil“ išplatintame pranešime.

„Pasisakome už tai, kad ginkluotas konfliktas būtų kuo skubiau nutrauktas, taip pat, visapusiškai remiame sprendimus dėl to derybų keliu, diplomatinėmis priemonėmis“, – pažymi Rusijos naftos milžinė.

„Lukoil“ patikino, kad ir toliau stengsis „užtikrinti patikimą energijos išteklių tiekimą vartotojams visame pasaulyje“ ir kad yra „įsipareigojusi stiprinti taiką, tarptautinius santykius bei humanitarinius ryšius“.

4 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas