Kova su dezinformacija, karo kurstymu ir rusiška propaganda: nuo šiol negalėsite patekti net į 57 interneto svetaines, sužinokite kurias

Kova su dezinformacija, karo kurstymu ir rusiška propaganda: nuo šiol negalėsite patekti net į 57 interneto svetaines, sužinokite kurias

Lietuvos radijo ir televizijos komisija (toliau – LRTK) nustačiusi, kad Rusijos Federacijos televizijos programoje „Mir“ nustatyti pažeidimai akivaizdžiai rimtai ir sunkiai pažeidžia Lietuvos Respublikos visuomenės informavimo įstatymo 19 straipsnio 1 dalies reikalavimus, t. y. skleidžia karo propagandą ir kursto karą, 2022 m. kovo 9 d. priėmė sprendimą penkeriems metams sustabdyti retransliuojamos ir (ar) platinamos internete televizijos programos „Mir“ laisvą priėmimą Lietuvos Respublikoje.

Taip pat, 2022 m. kovo 1 d. - 2 d. atlikusi interneto svetainių stebėseną, LRTK nustatė, kad jose vykdoma neteisėta televizijos programų platinimo internete veikla, apie kurią LRTK nebuvo pranešta teisės aktų nustatyta tvarka, taip pat jose skleidžiama dezinformacija, karo propaganda ir kurstomas karas, kadangi tarp platinamų televizijos programų yra ir Lietuvos Respublikoje uždraustos programos Planeta RTR“, „Rossija 24 ir kt. Todėl LRTK priėmė sprendimą duoti privalomus nurodymus tinklo paslaugų teikėjams panaikinti galimybę pasiekti informaciją 57-se interneto svetainėse: smotrim.ru; ontvtime.ru; vip.ontivi.net; tv.tivix.co; chas.tv; sweet.tv; rustv.cc; tv.domatv.net; seelisten.ru; online-red.online; only-tv.org; tvizor.org; tvonline24.org; teledays.net; onlinetv.one; oneliketv.net; tvonline.live; iedem.tv; b2b.peers.tv; tv-novosti.ru; sweet-tv.net; vinteratv.com; peers.tv; smotret.tv; player.vgtrk.com; rutv.stream; gentv.cc; tvin.online; tvset.cc; rus-tv.com; rutv.one; tvin.su; online.viks.tv; gipnomag.ru; vestinn.ru; tv-radio.online; gtrk.tv; see-me.ru; liveam.tv; on.tvua.biz; glaz.tv; debilizator.tv; telik.top; televizorus.com; limehd.tv; laptitv.org; ovego.tv, vsemtv.top, tvoetv.in.ua, tvlider.net, ottg.mx, ottbill.cc, my.1ott.net, minitv.club, kineskop.club, fox-tv.info, https://app.greatiptv.cc. Tinklo paslaugų teikėjai šį LRTK sprendimą privalo įgyvendinti ne vėliau kaip per 5 dienas nuo jo gavimo dienos.

Asmenys, bandantys prisijungti prie interneto svetainių, prie kurių prieiga panaikinta, bus nukreipti į LRTK informacinį interneto tinklalapį.

Nuo Rusijos paskelbto karo Ukrainai pradžios LRTK jau yra sustabdžiusi aštuonių Kremliaus propagandinių televizijos programų: „Planeta RTR“, „Rossija 24“, „NTV Mir“, „Belarus 24“, „PBK Lietuva“, „TVCi“, „MIR24“ ir „RBK-TV“ retransliavimą Lietuvoje. Taip pat, LRTK kreipėsi į didžiausią vaizdo dalijimosi platformą YouTube, kad šių programų paskyros būtų pašalintos iš platformos ir jos buvo pašalintos.

Tai yra pranešimas spaudai, o jo turinys nebūtinai atitinka redakcijos nuomonę, požiūrį ar įsitikinimus. Už pranešimo turinį mūsų portalo administracija neatsako.

1 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas