Kremlius griebiasi už galvos: internete ką tik tapo prieinami Rusijos centrinio banko duomenys

Kremlius griebiasi už galvos: internete ką tik tapo prieinami Rusijos centrinio banko duomenys

Kruvina Rusijos invazija į Ukrainą tęsiasi jau mėnesį, tačiau palaužti ukrainiečius – gerokai sudėtingesnė užduotis nei Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas tikėjosi. Daugelis šalies gyventojų mūru stoja už savo šalies ir miestų sienų ir gina kiekvieną Ukrainos centimetrą.

Ne ką aktyvesnė kova vyksta internetinėje erdvėje, kur programišiai nuo pat karinės invazijos pradžios atakuoja įvairius Rusijos ir Baltarusijos valdžios tinklalapius. Anoniminė programišių grupuotė „Anonymous“ sudavė dar vieną smūgį rusams, šįsyk suduotas bene skaudžiausias smūgis.

Prieš kelias dienas jiems pavyko įsilaužti į organizaciją, atsakingą už pinigų politiką ir mokėjimų sistemos veikimo užtikrinimą Rusijos Federacijoje. „Anonymous“ paskelbė, kad buvo įsilaužta į Rusijos centrinio banko sistemas, o tuo pačiu pažadėjo, kad visi dokumentai bus paskelbti viešai per artimiausias 48 valandas. Ir savo pažadą jie ištesėjo.

Socialiniame tinke „Twitter“ buvo paskelbtas įrašas, kuriame pateikiamos nuorodos į visus pavogtus dokumentus. „Anonymous“ teigimu, šį duomenų paketą sudaro net 28 GB informacijos. Tarp pateiktų dokumentų – įvairios ataskaitos, susitarimai, korespondencija, prekybos susitarimai ir daugybė kitos informacijos.

Kartu su nuorodomis iš kur galima parsisiųsti visus duomenis pažymima ir tai, jog jeigu dabartinės nuorodos bus užblokuotos, „Anonymous“ ketina pasidalinti ir naujomis nuorodomis. Taip pat, perduodama ir žinutė nuo grupuotės, o taip pat ir daugiau nei 2 minutes trunkantis vaizdo įrašas.

„Žmonės neturėtų bijoti savo valdžios, valdžia turėtų bijoti savo žmonių“, - tokią žinutę su dokumentais siunčia „Anonymous“.

5 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

...

Nepatinka neskaitykit ir nekomentuokit kartais geriau susilaikykit sau tas savo nesamones, nes jau slykstu...

Dovis

Ateini paskaityti apie naujas technologijas o jie apie kara varo lochai, ir dar i viena kasa

Arvydas

Teisingai sako, negalima tikėti nei usa, nei europa, nei putka niekuom, jie visi yra melagiai. Viskas vyksta už uždarų durų. Tos medžiagos paskleidimo labiausiai bijoti turi ne putkos rėžimas

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas