Lietuvoje netrukus pasirodys E.Musko palydovinio interneto paslauga, paaiškėjo kada galėsime tai išbandyti ir mes

Lietuvoje netrukus pasirodys E.Musko palydovinio interneto paslauga, paaiškėjo kada galėsime tai išbandyti ir mes

Vašingtone susitikęs su JAV astronautikos bendrovės „SpaceX“ atstovais Lietuvos susisiekimo ministras Marius Skuodis aptarė bendrovės padalinio „Starlink Lithuania“ veiklą ir bendrovės planus pradėti teikti palydovinio interneto paslaugas Lietuvos vartotojams jau kitų metų pradžioje. Taip pat aptartos tolesnės palydovinio interneto plėtros perspektyvos Lietuvoje ir regione.

„SpaceX“ atstovai susitikime akcentavo, kad Lietuvoje norima pradėti veiklą kuo greičiau ir tikimasi, kad „Starlink Lithuania“ spartaus palydovinio ryšio paslaugas Lietuvos vartotojams pradėtų teikti 2022 m. pradžioje. Šiuo metu vyksta intensyvūs pasirengimo darbai.

„Siekiame Lietuvoje sudaryti galimybes gyventojams ir verslui naudotis inovatyviais, naujausių technologijų sprendimais ir džiugu, kad šis bendradarbiavimas visai netrukus duos konkretų rezultatą. Nutiesti antžeminius internetinio ryšio tinklus visoje šalyje, kad interneto ryšys pasiektų net atokiausius kampelius, būtų labai brangu, todėl ši technologija yra puiki alternatyva. Džiaugiamės, kad „SpaceX“ planai įgyvendinami skandžiai“, – susitikime kalbėjo susisiekimo ministras M. Skuodis.

Po šių metų vasarį vykusio M. Skuodžio nuotolinio susitikimo su „SpaceX“ atstovais, kuriame buvo aptartos palydovinio interneto plėtros galimybės Lietuvoje, bendradarbiavimo būdai JAV bendrovei plėtojant Europoje plačiajuosčio interneto ryšio sistemą „Starlink“, „SpaceX“ Lietuvoje įsteigė savo padalinį – bendrovę „Starlink Lithuania“.

Planuojama, kad per artimiausius kelerius metus virš Lietuvos tuo pačiu metu skries net 20 „Starlink“ palydovų, kurie turėtų užtikrinti bent 100 Mbps spartos internetą. Pasak bendrovės atstovų, Lietuva bus toliausiai į Rytus nutolusi šalis, kurioje „SpaceX“ pradės teikti savo paslaugas.

Palydovinis plačiajuostis ryšys, kurį teikia „Starlink“ technologija, ypač vertingas regionuose, kur nepakanka antžeminės infrastruktūros, taigi tai būtų gera priemonė užtikrinti spartų interneto ryšį visoje šalies teritorijoje.

Palydovinio ryšio plėtra Lietuvai leistų ne tik pasivyti, bet ir gerokai greičiau įgyvendinti 2025 metų tikslą, kad visiems gyventojams būtų suteikta galimybė naudotis ne mažesnės kaip 100 Mbps spartos internetu. 2019 m. duomenimis, naujos kartos prieigos interneto (30 Mbps ir didesnio greičio) aprėptis Lietuvoje siekia 69 proc. namų ūkių (ES vidurkis – 86 proc.).

Tai yra pranešimas spaudai, o jo turinys nebūtinai atitinka redakcijos nuomonę, požiūrį ar įsitikinimus. Už pranešimo turinį mūsų portalo administracija neatsako.

1 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas