Lietuvoje planuojama suduoti lemiamą smūgį piratavimui: naujausi pakeitimai gali palikti lietuvius be pamėgtų nelegalių svetainių

Stiprindama autorių teisių ir gretutinių teisių apsaugą, Vyriausybė pritarė Baudžiamojo ir Administracinių nusižengimų kodeksų pataisų projektams.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Lietuvoje planuojama suduoti lemiamą smūgį piratavimui: naujausi pakeitimai gali palikti lietuvius be pamėgtų nelegalių svetainių

Juos parengė Kultūros ministerija, siekdama mažinti neteisėto turinio naudojimą Lietuvoje, ypač elektroninėje aplinkoje.

„Pataisos turėtų pagerinti sąlygas kultūros ir kūrybinėms industrijoms, o legalaus turinio vartojimas internete – sukurti inovacijoms ir kūrybai palankią ir saugesnę terpę. Kartu turėtų didėti legalių literatūros, mokslo ar meno kūrinių, gretutinių teisių objektų naudotojų skaičius. Esant stipriai intelektinės nuosavybės apsaugai, Lietuva pritrauks inovacijomis grindžiamus verslo modelius, paskatins kultūrinių ir kūrybinių industrijų rinką: didės autorių ir atlikėjų pajamos, jų kūrybinis potencialas ir motyvacija“, – sako kultūros viceministras Vygintas Gasparavičius.

Dabartinė teisinė bazė, numatanti atsakomybę už autorių ir gretutinių teisių pažeidimus, nepakankamai pritaikyta elektroninei aplinkai. Neteisėtas kūrinio ar gretutinių teisių objekto viešas paskelbimas internete šiuo metu nėra Baudžiamojo kodekso 192 straipsnio sudėties dalykas, nors daugiausiai neteisėtas turinys naudojamas internete, todėl pataisų projektu nustatoma baudžiamoji atsakomybė už neteisėtą kūrinio ar gretutinių teisių objekto padarymą viešai prieinamą kompiuterių tinklais (internete).

Administracinių nusižengimų kodekso pataisų projektu taip pat praplečiamos Lietuvos radijo ir televizijos komisijos funkcijos ir suteikiami įgaliojimai surašyti administracinio nusižengimo protokolą, nustačius administracinį nusižengimą elektroninėje erdvėje pagal kodekso 122 straipsnį. Šis pakeitimas sumažins teisėsaugos institucijų darbo krūvį.

Baudžiamojo ir Administracinių nusižengimų kodeksų pataisų projektai suderinti ne tik su valstybės institucijomis, bet ir su kolektyvinių teisių administravimo asociacijomis LATGA, AGATA ir AVAKA, Intelektinės nuosavybės apsaugos centru (INAC).

Kodeksų pataisų projektai bus teikiami Seimui.

Tai yra pranešimas spaudai, o jo turinys nebūtinai atitinka redakcijos nuomonę, požiūrį ar įsitikinimus. Už pranešimo turinį mūsų portalo administracija neatsako.

12 komentarų

Anonymous

Nepykčiau, jei legalizuotų filmai.in padarytų legalią platformą su mėnesiniu mokesčiu, kuris tikiu būtų su padoria kaina, ir žiūrėtum ką nori neperkant taškų iš neaiškių nepatikimų šaltinių, nes jų pirkt tiesiog nebereikėtų. Taip iš mėnesinio arba metinio plano mokesčio ir autoriai gautų kažkokią dalį. Netflix ir menesinis mokestis nedidelis, o autorių, manau, ten šimtais, tūkstančiais, tai nežinau kaip jie pasidalina. Ar po centą bent jau gauna iš to mėnesinio mokesčio (kad ir metinio)?

Niekas

Pirma tegu filmu ideda ir serialu i go3 ir panašiuose daugiau nes puse uzsienio filmu/serialu nera, tik lietuviški daugiausia be to kas nemoka anglu kalba lietuviu vapsie nera nors titrai butu bent jei kalbant uzsienio turini. Dar per tv vps suda rodo tapati per tapati kokius 4 paima naujus viskas per metus naujus filmus isleidzia 10 kokius ar daugiau o per tv Lietuvos imeta tik keleta, dar zviegia per visus galus kad tv reitingas krenta nes nesuvokia dalbašai nieko kur blogai yra taipat ir galioja taipat platformoms legaliom

Lankytojas

Lai gamintojai nekure kompiteriniu žaidimu su autoriu teisiu saugoma muzika mum strimerem pabodo ju nesamones ziurovai nori kad butu nenubodus geimai be muzikos ko nesukure no coperiht muziku o mes turim kentet nuo tu nesamoniu

Alio

Tik po to tegul neverkia valdzia kad kazkas blogai nes patys daro kitiems blogai jiems patiems pasidarys kruvinom asarom, paleidzia uz narkotikus ir nieko nedaro ten jieko blogo nera o cia blogis

Nematau vertės

Taip taip, blokuokite visas galimybes gauti komiam nors piratiniui turiniui su lietuvių kalba. O tada ir toliau rašykite kaip su kiekvienais metais vis prastesni lietuvių kalbos egzaminų rezultatai ir koks nusikultūrininas bes jaunimas anglų kalbą naudoja geriau nei gimtąją.

pulys

atsimenu kai isleido milijonus kad uzblokuot linkomanija ir torrentai.lt, tik kazkodel visi toliau naudojasi sitom svetainem

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas