„LinkedIn“ gimtadienio proga 6 neatrasti triukai: sužinokite, kaip peržiūrėti profilius privačiai

„LinkedIn“ gimtadienio proga 6 neatrasti triukai: sužinokite, kaip peržiūrėti profilius privačiai

19-ąjį gimtadienį švenčiantis „LinkedIn“ yra didžiausias profesinis tinklas, turintis beveik 800 mln. narių visame pasaulyje. Didelę bendruomenę subūrusi platforma turi įvairių gudrybių ir triukų, kuriais galima optimizuoti socialinio tinklo naudojimą, atsinaujinti savo paskyrą bei išsiskirti iš kitų vartotojų.

Arnoldo Lukošiaus, „Tele2 Inovacijų biuro“ eksperto teigimu, „LinkedIn“ triukai padės ne tik atrasti naujų platformos įrankių bei funkcijų, bet ir leis užmegzti naujų ryšių ar net greičiau susirasti svajonių darbą.

1. Profilio vaizdo įrašas. Nuotrauka „LinkedIn“ profilyje sudaro pirmąjį įspūdį apie jus – ji turi būti profesionali, bet ir atspindėti jūsų asmenybę. Dabar platforma suteikia galimybę į savo profilį įtraukti ir trumpą 30 sekundžių vaizdo įrašą – tai padaryti galite tik mobiliojoje programėlėje. Pridėję trumpą įvadinį vaizdo įrašą padidinsite savo profilio patikimumą ir sustiprinsite savo asmeninį prekės ženklą. Spustelėkite savo profilio nuotrauką > „View Profile“, bakstelėkite „+“ ženklą ir „Add profile video“. Čia galėsite pasirinkti norimą vaizdo įrašą iš savo galerijos ar nufilmuoti naują.

2. Teisingas vardo tarimas. Galite įrašyti savo vardo tarimą ir pridėti jį į „LinkedIn“ profilį, kad kiti galėtų klausytis bei teisingai kreiptis į jus. Garso įrašymui prireiks mobiliosios aplikacijos, kurioje spustelėkite savo profilio nuotrauką > „View Profile“. Bakstelėkite pieštuko piktogramą dešinėje pusėje > „Add Name pronunciation“ ir „Record your name“. Įsitikinkite, kad įrašo metu nesigirdi pašalinių garsų, o tarimas gerai girdimas ir suprantamas. Įrašui turėsite 10 sekundžių, tad galite pasisveikinti, pasakyti savo vardą ar trumpai prisistatyti.

3. Privatus naršymas. Niekam ne paslaptis, kad peržiūrėjus kito vartotojo profilį „LinkedIn“ platformoje, jis gauna pranešimą apie tai. Norėdami naršyti ir peržiūrėti kitus profilius privačiai, galite tai padaryti keliais paspaudimais. Bakstelkite „Me“ > „Settings & Privacy“ > „Visibility“ > „Visibility of your profile & network“. Šioje skiltyje rasite „Profile viewing options“, spustelėkite „Change“ ir pasirinkite, kaip apie profilio peržiūrėjimą bus pranešama kitam vartotojui – su pilnu vardu ir pavarde, darbo vietos pavadinimu ar visiškai anonimiškai.

4. Darbo pranešimai („Job alert“). Nustatę perspėjimą, gausite el. laiškus ir pranešimus apie kiekvieną naują darbo skelbimą, atitinkantį jūsų parametrus. „New Job Position“ įjungti galima paieškos juostoje įrašius darbo poziciją arba raktažodį ir skiltyje „Jobs“ spustelėjus „Alert on“. Nustatykite vietą ir naudokite bet kurį filtrą pagal parinktį „All Filters“. Čia turite 2 galimybes: įjungti bendrą perspėjimą – „LinkedIn“ praneš jums apie bet kokias pareigas, atitinkančias nustatytus filtrus, arba galite rankiniu būdu įrašyti norimas įmones, kurių pranešimus pageidaujate gauti.

5. Darbo paieškos. Vos keliais mygtukų paspaudimais galite lengvai pranešti kitiems tinklo vartotojams, kad ieškote naujų galimybių ir esate atviri darbo pasiūlymams. Paspauskite piktogramą „Me“ > „View Profile“. Bakstelėkite mėlyną laukelį „Open to“ ir „Finding a new job“ pasirinkimą. Galiausiai, spustelėkite „Add to profile“ ir jūsų darbo paieškos taps vienu žingsniu lengvesnės.

6. Tamsusis režimas. „LinkedIn“ yra viena iš daugelio socialinės žiniasklaidos svetainių, kurios nuo 2021 m. pradėjo naudoti tamsųjį režimą ir suteikė naudotojams galimybę keisti svetainės vaizdą tiek darbalaukyje, tiek mobiliajame telefone. Šis režimas sumažina įtampą akims, palengvina ekranų prisitaikymą prie esamų apšvietimo sąlygų ir užtikrina patogų naudojimą naktį ar tamsioje aplinkoje. „LinkedIn“ pagrindinio puslapio viršuje spustelėkite piktogramą „Me“ > „Settings & Privacy“. Skiltyje „Dark mode“ bakstelėkite „Change“ ir pasirinkite iš kelių variantų: „Device settings“ – režimas, kuris jau pasirinktas šio įrenginio nustatymuose, „Dark mode“ – tamsusis režimas arba „Light mode“ – šviesus režimas.

Tai yra pranešimas spaudai, o jo turinys nebūtinai atitinka redakcijos nuomonę, požiūrį ar įsitikinimus. Už pranešimo turinį mūsų portalo administracija neatsako.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas