Menininkė Jolita Vaitkutė unikaliai pavaizdavo internetą: naudojo daugelio namuose randamus daiktus

Žinoma menininkė Jolita Vaitkutė trimis meniniais kūriniai pavaizdavo internetą – naudodama namuose randamus daiktus ji įkūnijo su kokiomis savybėmis jai siejasi naujos kartos 5G internetas. Neįprasta, nauja forma lietuvių kūrėja perteikė namų interneto greitį ir stabilumą.

Prasidėjo kosminiai „Aliexpress“ išpardavimai – peržiūrėkite geriausius pasiūlymus paspaudus čia
Menininkė Jolita Vaitkutė unikaliai pavaizdavo internetą: naudojo daugelio namuose randamus daiktus

„Užduotis pavaizduoti internetą buvo sunki. Juk internetas mums – būtinas, tačiau jo apčiuopti ar pamatyti negalime. Dažnai internetą priimame kaip duotybę – kad jis tiesiog yra. Visgi jam dingus vos akimirkai, iškart jo pasigendame. Kurdama ieškojau formų kaip perteikti svarbiausias interneto savybes – tam pasitelkiau visiems puikiai atpažįstamus gyvūnus“, ‒ pranešime žiniasklaidai sako menininkė Jolita Vaitkutė.

Menininkė sukūrė tris kompozicijas. Pirmojoje kompozicijoje naudojant įvairius biure, ant darbo stalo randamus daiktus, pavyzdžiui, klaviatūrą, žirkles, puodelį, pavaizduotas dramblys. Tokia forma J. Vaitkutė įkūnijo interneto stabilumą.

Antrojoje kompozicijoje naudojant įvairius laisvalaikį atspindinčius daiktus, pavyzdžiui, knygos lapus, tušinuką, ausines, pavaizduotas sakalas – greičiausias pasaulio gyvūnas. Šia forma Jolita įkūnijo interneto greitį.

Trečiojoje naudojant įvairius namuose naudojamus daiktus, pavyzdžiui, virtuvinę pirštinę, svarelį sportui, dantų šepetėlį, pavaizduotas katinas. Šis namuose geriausiai besijaučiantis gyvūnas įkūnija namų internetą.

„Apie naujos kartos ryšio technologijos galimybes ir tai, ką jos atneša žmogui, norėjome papasakoti neįprastai. Dėl to į pagalbą ir pasitelkėme talentingą menininkę, kuri savo išskirtiniais kūriniais geba pasakoti sudėtingiausias istorijas bei atrasti ryšį su auditorija“, ‒ sako Gintas Butėnas, „Bitės“ generalinis direktorius.

Jis priduria, kad: „pokalbiai su mūsų klientais atskleidžia, jog renkantis internetą žmonėms svarbiausia jo greitis ir stabilumas. J. Vaitkutės sukurta unikali kompozicija ir leidžia perteikti šias svarbiausias interneto savybes bei primena – technologijos tarnauja žmogui. Per dažnai šiuolaikiniame pasaulyje susidaro įspūdis, kad technologija yra svarbiausia, nors iš tikrųjų ji tėra priemonė palengvinti žmonių gyvenimą, darbą, laisvalaikį, išlaikyti ir stiprinti ryšį su kitais žmonėmis“.

Jau pačioje kitų metų pradžioje „Bitės“ 5G ryšys atkeliaus į klientų išmaniuosius telefonus, o ilgainiui taps vyraujančia interneto technologija visoje Lietuvoje.

Tai yra pranešimas spaudai, o jo turinys nebūtinai atitinka redakcijos nuomonę, požiūrį ar įsitikinimus. Už pranešimo turinį mūsų portalo administracija neatsako.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas