Mes klausiame – jūs atsakote: internete lietuviai vis dar renkasi nelegalias filmų žiūrėjimo galimybes

Lukas Snarskis

2022-01-24, 12:10

0 komentarų
Mes klausiame – jūs atsakote: internete lietuviai vis dar renkasi nelegalias filmų žiūrėjimo galimybes

Filmai ar serialai – daugelio mūsų laisvalaikis, kuris kartais atima nemažai laiko, o tuo pačiu ir finansų. Daugelis platformų, kurios skirtos žiūrėti įvairiam vaizdo turiniui, yra mokamos, o tai neretai kai kuriuos iš mūsų priverčia rinktis nemokamas arba gerokai pigesnes alternatyvas – piratinius filmus. Žinoma, reikia nepamiršti ir kino teatrų, kurie taip pat kainuoja.

Niekam ne paslaptis, jog Lietuvoje klesti ir tokios piratinį turinį platinančios svetainės kaip „filmai.in“ ar „Linkomanija“ bei daugelis kitų. Tokios filmų peržiūros platformos, ar puslapiai iš kur tuos filmus galima parsisiųsti, jau kurį laiką yra atsidūrusios ne tik įstatymų leidėjų, bet ir interneto tiekėjų akiratyje. Tačiau faktas, jog jos vis dar gyvuoja rodo – jos vis dar yra populiarios. Tačiau ar tikrai? Tokį klausimą mes uždavėme praėjusią savaitę, o rezultatai nenustebins daugelio.

Kaip galite matyti iš aukščiau pateikiamų rezultatų, nelegalių filmų svetainės ar parsisiuntimas iš „torrent“ puslapių yra vis dar labai populiarus pasirinkimas Lietuvoje. Daugiausiai balsų sulaukė būtent „torrent“ portalai, kurie surinko 35,35 proc. visų balsų.

Antra populiariausia opcija – „Netflix“ ir kitos mokamos filmų ar serialų žiūrėjimo platformos. Šią opciją pasirinko 31,31 proc. balsavusiųjų. Lietuvoje įvairių srautinio siuntimo platformų – „Netflix“, „YouTube“, „Shortcut“ ar „Go3“ populiarumas nuolatos auga, o tai tarytum sufleruoja, jog nelegalaus pobūdžio svetainės turėtų prarasti savo populiarumą. Kaip bebūtų, ne visose platformose rasime visus norimus filmus, o dažnai gali prireikti ir daugiau nei vienos prenumeratos, kas automatiškai pareikalauja didesnių investicijų. Ne paslaptis, kad ir ne visus naujausius filmus rasime tuomet, kai to norime.

Kad mokamos prenumeratos nėra pirmoji opcija – akivaizdu. Nelegaliai filmus pateikiančios svetainės surinko 27,27 proc. visų balsų, o prie šios opcijos pridėjus dar ir „torrent“ naudotojus – gausime išties iškalbingus rezultatus. Daugiau nei 62 proc. apklaustųjų pirmenybę teikia būtent nelegalioms platformoms.

Tai, kad nelegalaus pobūdžio svetainės vis dar sulaukia savo lankytojų – sufleruoja ir vis išradingesni būdai surinkti mokėjimus iš norinčių sutaupyti. LRTK nuolat atlieka stebėseną ir neretai nustato, kad interneto svetainių arba socialinių tinklų paskyrose yra siūloma įsigyti interneto svetainės filmai.in, kurioje vykdoma autorių teises pažeidžianti veikla, taškų kuponus, kuriuos galima naudoti atsiskaitant už šioje svetainėje neteisėtai viešai paskelbtą autorių teisių saugomą turinį.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas