Metų pradžia el.prekyboje sveikesnė: išaugo daržovių, vaisių ir sporto prekių kategorijos

Pranešimas spaudai

2023-01-24, 10:01

0 komentarų

Produktus, auginančius papildomus kilogramus ir lemiančius blogą savijautą pakeisti sveikesniais ir tuoj pat kibti į sportinę veiklą – taip galima apibūdinti didžiųjų Lietuvos miestų gyventojų nusiteikimą pirmosiomis metų savaitėmis.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Metų pradžia el.prekyboje sveikesnė: išaugo daržovių, vaisių ir sporto prekių kategorijos

Greitojo prekių pristatymo iš „Bolt Market” parduotuvių duomenys rodo, kad proteino batonėlių paklausa sausio 1-15 dienomis išaugo 26 proc., o vitaminizuotų sporto gėrimų – 24 proc., lyginant su tuo pačiu laikotarpiu gruodį. Dešimtadaliu daugiau gyventojai užsisakė prekių be cukraus, augo beveik visų vaisių ir daržovių kategorijų pardavimai.

Prekybininkai šią tendenciją sieja su Naujųjų metų pažadais, kai žmonės įsipareigoja sau ar artimiesiems keisti gyvenseną. Tiesa, kiek ši tendencija išsilaikys – pasakyti sunku.

„Sveikesni ar aktyviam gyvenimo būdui skirti produktai paklausūs visus metus, nes tai šiuolaikinio miestiečio rutinos dalis, tačiau pardavimų šuolio sulaukėme tik pirmosiomis metų dienomis. Lygiai taip pat, kaip ir su šventinio stalo akcentais gruodžio pabaigoje ar prieš pat Velykas”, - pastebi Emilija Dadonaitė, „Bolt Market” vadovė Lietuvoje.

Ji prognozuoja, kad jau netrukus šios kategorijos užleis pozicijas kitoms, pirkėjų pamėgtoms prekėms, nes sausis sausis tradiciškai laikomas štiliu mažmeninėje prekyboje, o jau vasarį vartojimas grįžta į įprastas vėžes.

Nors daugelyje greitojo pristatymo krepšelių karaliauja užkandžiai ir paruoštas maistas, populiariausia metų preke Lietuvos „Bolt Market” parduotuvėse tapo bananai, nedaug atsiliko skirtingų prekės ženklų gazuotas ir negazuotas vanduo. E. Dadonaitės nuomone, būtent šie produktai atspindi svarbiausius pokyčius kasdieniame miestiečio racione – kai vaisius nugali sausainį, o geriamasis vanduo – vaisvandenius.

Žinomas virtuvės šefas Vilius Ručinskas taip pat mano, kad staigūs mitybos ir gyvensenos pokyčiai nepasiteisina.

„Žmonės nori iš savęs per daug – norima keisti viską ir iš karto – todėl ir nepavyksta. Siūlau mitybos įpročius keisti po truputį. Aklai nesivaikyti tendencijų, o įsiklausyti į savo kūną, patys juk puikiai jaučiate kas jums tinka, o kas ne. Taip pat siūlau nepamiršti retkarčiais save ir palepinti”, - pataria šefas.

Jo teigimu, paįvairinti sveiką mitybą lengviausia žiniomis: „Informacijos apie bet kokio maisto, taip pat ir sveiko, gamybą ar produktus rasti tikrai nesunku. Bibliotekos pilnos knygų, internete informacijos apie šią temą irgi gausu. Kaip dažnai sakau savo virtuvėje: niekas negimė viską mokėdamas. Tik atradę tai, kas ne tik sveika, bet ir džiugina sielą, galime paversti tai įpročiu, tačiau įpročiu turėtų būti ir nuolatinis ieškojimas bei žinios apie maistą, jo sudėtį ir kilmę”.

Čia pat V. Ručinskas pateikia paprastą asmeninį atradimą sveikesniems pusryčiams: pabodusius užpilamus dribsnius kartais keisti ispaniško šalavijo, dar vadinamo chia, sėklomis.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas