„Microsoft“ analizuoja pirmuosius pokalbių roboto rezultatus: paaiškėjo didžiausi iššūkiai ir visiškai netikėtos problemos

Pastarosios savaitės internetinėje erdvėje buvo itin įdomios, o daugybės dėmesio sulaukė „OpenAI“ bendrovės sukurtas pokalbių robotas „ChatGPT“. „Dall-E“ nuotraukų įrankio kūrėjai pristatė bandomąją pokalbių roboto versiją, kuri iškart buvo įvardijama kaip internetinės paieškos ateitimi, kuri ateityje gali pakeisti „Google“ paieškos sistemą. Tačiau paieškos milžinė sulaukė ir dar vieną smūgio.

Prasidėjo kosminiai „Aliexpress“ išpardavimai – peržiūrėkite geriausius pasiūlymus paspaudus čia
„Microsoft“ analizuoja pirmuosius pokalbių roboto rezultatus: paaiškėjo didžiausi iššūkiai ir visiškai netikėtos problemos

Visai neseniai įvyko ir „Microsoft“ vadovų surengta spaudos konferencija, kurios metu atskleisti šios bendrovės sumanymai. Niekam ne paslaptis, jog ši JAV technologijų kompanija valdo paieškos sistemą „Bing“, o taip pat ir finansuoja „ChatGPT“ kūrimą. Dabar buvo pristatyti ir pirmieji šios partnerystės vaisiai – tai pokalbių roboto integracija į paieškos sistemą.

Kaip ir reikėjo tikėtis, „Microsoft“ gavo daug atsiliepimų apie tai, kaip patobulinti „Bing Chat“. Kalbant apie paieškos rezultatus, bendrovė teigė, kad ši paslauga susiduria su sunkumais, kai reikia pateikti naujų įvykių atsakymus, pavyzdžiui, tiesioginius sporto rungtynių rezultatus. Jie taip pat planuoja 4x padidinti į modelį siunčiamų pagrindimo duomenų kiekį, kad būtų lengviau pateikti faktinius atsakymus, pavyzdžiui, skaičius iš finansinės ataskaitos, ir netgi svarstė galimybę pridėti perjungiklį, kuris atsakymus pasvertų pagal tikslumą, palyginti su kūrybiškumu.

„Microsoft“ analizuoja pirmuosius pokalbių roboto rezultatus

Kalbant apie pokalbius, „Microsoft“ suprato, kad ilgos sesijos su 15 ar daugiau klausimų gali priversti „Bing Chat“ kartoti arba pateikti atsakymus, kurie nėra naudingi ar neatitinka jos sukurto tono. Mums sakoma, kad šią problemą galėtų padėti išspręsti įrankis, leidžiantis lengviau atnaujinti kontekstą arba pradėti viską iš naujo.

Be to, „Microsoft“ pažymi, kad kartais „Bing Chat“ bando atsakyti į užklausas tokiu tonu, kokiu jos užduodamos. Šiam scenarijui reikia daug bandymų, sakė „Microsoft“, todėl ne visi su tuo susidurs. Vis dėlto ieškoma būdų, kaip jį pažaboti ir suteikti naudotojams tikslesnę kontrolę.

„Microsoft“ analizuoja pirmuosius pokalbių roboto rezultatus

Be to, „Microsoft“ sakė, kad jos dirbtiniu intelektu paremtas pokalbis „yra puikus pavyzdys, kai naujosios technologijos randa produkto rinkos pritaikymą tam, ko mes iki galo nenumatėme“. Būtent „Microsoft“ paminėjo, kad žmonės naudoja pokalbius kaip priemonę bendresniam pasaulio pažinimui ir socialinėms pramogoms.

Atsižvelgiant į tai, kad tai nėra pirmas „Microsoft“ bandymas su dirbtiniu intelektu paremtu pokalbių robotu (pamenate „Tay“?), nėra labai keista, kad „Bing Chat“ turi šiokių tokių problemėlių. „Microsoft“ taip pat atsižvelgė į daugybę prašymų dėl funkcijų ir galimybių, kurių sulaukė per pastarąją savaitę, ir apsvarstys svarbiausias idėjas, kad jas įtrauktų į būsimas versijas.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas