„Microsoft Teams“ populiarumas išaugo įspūdingai – tai paskatino sukurti naujas produkto funkcijas

Pranešimas spaudai

2022-01-14, 08:30 (atnaujinta 2023-02-10, 16:25)

0 komentarų
„Microsoft Teams“ populiarumas išaugo įspūdingai – tai paskatino sukurti naujas produkto funkcijas

„Microsoft“ skelbia naujausią „Darbo tendencijų tyrimo“ ataskaitą „Technologijos atveria naują ateitį pirminės grandies darbuotojams“ („Technology Can Help Unlock a New Future for Frontline Workers”) ir pristato naujas programų „Microsoft Teams“ bei „Microsoft Viva“ funkcijas, sukurtas milijonams nuotoliniu būdu negalinčių dirbti darbuotojų.

2 milijardai priekinių linijų darbuotojų atstovauja net 80 proc. pasaulio darbo jėgos, o į pozicijas, kur nėra galimybių dirbti nuotoliniu būdu, samdo net 88 proc. visų organizacijų. Siekdamos modernizuoti darbo procesą, kelti darbo našumą, gerinti darbo kultūrą ir tarpusavio bendravimą, įmonės vis aktyviau investuoja į darbuotojams skirtus skaitmeninius įrankius. Nuo 2020 m. kovo pradžios, stebėdama vartotojų skaičių per mėnesį, „Microsoft“ užfiksavo 400 proc. išaugusį bendradarbiavimo platformos „Microsoft Teams“ naudojimą.

„Darbo tendencijų tyrimas“ pristato pagrindines įžvalgas, darančias įtaką kone kiekvienam darbuotojų segmentui:

  • Naująja valiuta darbuotojams tapo rūpinimosi kultūra: 76 proc. darbuotojų jaučiasi esantys savo kolektyvo nariai, tačiau daugiau kaip 60 proc. teigia, kad jų įmonė turėtų labiau rūpintis darbo kultūra ir vadovų bendravimu su darbuotojais. Be to, net 51 proc. apklaustųjų teigia, kad dirbdami priekinėse linijose jie nesijaučia vertinami.

  • Darbuotojai atsidūrė tarsi lūžio taške, kai visi iš esmės permąsto visus darbo principus ir sąlygas: kaip priežastį keisti darbą jie nurodo siekį turėti geresnį darbo užmokestį ir papildomas skatinimo priemones, profesinio ir asmeninio gyvenimo pusiausvyrą, taip pat galimybę dirbti lanksčiai.

  • Darbuotojai jaučia didelį optimizmą technologijų atžvilgiu: 63 proc. džiaugiasi galimybėmis, suteikiamomis technologijų, ir jas nurodo kaip vieną iš trijų svarbiausių veiksnių, padedančių darbe sumažinti stresą.

  • Atsiranda galimybė įveikti technologijų ir mokymosi spragas: 46 proc. darbuotojų jaučia spaudimą prisitaikyti prie naujų technologijų arba bijo prarasti darbą, tačiau 55 proc. jų teigia buvę priversti išmokti naudotis naujovėmis tiesiog darbo metu, nedalyvaujant oficialiuose mokymuose ar praktiniuose užsiėmimuose.

Dabar kartu su įvairiais IT industrijos partneriais „Microsoft“ pristato naujus bendrus pasiūlymus programose „Teams“ ir „Viva“, 2021 m. pradžioje pristatytoje „Microsoft“ darbuotojų patirties platformoje.

  • „Microsoft" stiprina strateginius santykius su „Zebra Technologies Corp.", pasauline inovatyvių skaitmeninių sprendimų lydere. Bendradarbiavimas apims tiek programinės, tiek techninės įrangos kūrimą, pvz., pristatant darbuotojams skirtus mobiliuosius „Android“ kompiuterius. Abi bendrovės sukūrė plėtinį „Teams Walkie Talkie", veikiantį įvairiuose „Zebra" mobiliuosiuose kompiuteriuose, įskaitant specialųjį mygtuką „Push-to-Talk" (PTT), kuris padės naudotis „Teams Walkie Talkie" funkcionalumu „Zebra" įrenginiuose. Be to, skaitmeninis „Teams Walkie Talkie" dabar prieinamas ir visuose "iOS" mobiliuosiuose įrenginiuose.

  • „Microsoft" stiprina „Teams" integraciją su „Zebra Reflexis™“, jungiančia „Reflexis Workforce Management" sprendimus su „Shifts" aplikacija programoje „Teams". Naujovė supaprastina darbo pamainų ir poilsio laiko planavimą „Teams" platformoje, nuo šiol vadovams bus lengviau tvirtinti gaunamas užklausas.

  • Nuo šiol platformoje „Teams“ galima naudotis virtualių susitikimų eilių planavimu ir vienoje vietoje realiu laiku atnaujinti informaciją apie laukimo laiką, praleistus susitikimus ir darbuotojų vėlavimus. Taip siekiama užtikrinti klientams skaidrią ir streso nekeliančią patirtį.

  • „Microsoft Teams“ plėtinys „Viva Connections" kuria glaudesnį darbuotojų ryšį su įmone, padeda perprasti jos kultūrą, pasiekti įvairius resursus ir priemones, taip pat suteikia galimybę bedirbant greičiau sužinoti įmonės naujienas ir gauti atskiroms darbuotojų grupėms skirtą informaciją. Integracija su strateginiais partneriais, tokiais kaip „Workday" ir „Espress", leidžia vienoje vietoje atlikti darbo užmokesčio ar žmogiškųjų resursų apskaitą.

  • Plėtinys „Viva Learning" leidžia darbuotojams patogiau surasti, dalintis ir sekti mokomąją medžiagą tiesiai iš „Microsoft Teams" – taip įmonėms lengviau užtikrinti, kad visi įmonės darbuotojai būtų laiku informuojami apie būtinus arba rekomenduojamus mokymus. Reguliarūs atnaujinimai leidžia lengviau priskirti darbuotojams tokius partnerių mokymus kaip SAP „SuccessFactors", „Cornerstone OnDemand" ir „Saba Cloud". Partnerystė su mokymų teikėjais, pvz., „EdCast" ir „OpenSesame", suteikia galimybę naudotis didžiule biblioteka, padedančia darbuotojams stiprinti savo įgūdžius ir lavintis darbo metu.

  • IT resursų valdymo aspektu svarbu paminėti, kad patobulintas įrenginių valdymas padeda nesunkiai rasti ne vietoje paliktus mobiliuosius įrenginius, apsaugoti juos ir sugrąžinti į reikiamą vietą.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Seimas svarstys pakeitimus, kurie patiks senų automobilių vairuotojams: už šį pažeidimą gali pavykti išsisukti su įspėjimu, sužinokite, kas svarstoma

Pranešimas spaudai

2024-04-19, 19:54

1 komentaras

Seimas pradėjo svarstyti du Administracinių nusižengimų kodekso keitimo projektus, kuriais siekiama švelninti administracinę atsakomybę už automobilių keliamą taršą keliuose. Projektus parlamento posėdyje pristatė Seimo nariai Algirdas Stončaitis ir Aistė Gedvilienė.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Seimas svarstys pakeitimus, kurie patiks senų automobilių vairuotojams: už šį pažeidimą gali pavykti išsisukti su įspėjimu, sužinokite, kas svarstoma

Seimas pradėjo svarstyti du Administracinių nusižengimų kodekso keitimo projektus, kuriais siekiama švelninti administracinę atsakomybę už automobilių keliamą taršą keliuose. Projektus parlamento posėdyje pristatė Seimo nariai Algirdas Stončaitis ir Aistė Gedvilienė.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje

Šiuo metu už transporto priemonių, kurių į aplinkos orą išmetamų teršalų kiekis viršija nustatytus ribinius dydžius, ar su neveikiančia gamintojo numatyta išmetamųjų dujų neutralizavimo sistema eksploatavimą numatyta atsakomybė: asmenims – 100–300 eurų (už pakartotinį 300–500 eurų), juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – 300–500 eurų (už pakartotinį 600–900 eurų).

Abiem teikiamais projektais siūloma fiziniams asmenims nustatytą atsakomybę už transporto priemonių, kurių į aplinkos orą išmetamų teršalų kiekis viršija nustatytus ribinius dydžius, papildyti švelnesne nuobaudos rūšimi – įspėjimu.

„Įspėjimu siekiama, kad asmuo daugiau nenusižengtų ir galėtų pasitaisyti. Jis skiriamas, kai asmuo nusižengia pirmą kartą, supranta savo nusižengimo esmę, gailisi dėl savo padaryto teisės pažeidimo arba yra kitokių jo kaltę švelninančių aplinkybių ir yra netikslinga taikyti griežtesnę poveikio priemonę“, − pažymi projekto iniciatorius, Seimo narys A. Stončaitis aiškinamajame rašte.

Pasak jo, dažnu atveju transporto priemonės vairuotojas nežino, kad galimai daro pažeidimą, nes jo vairuojamas automobilis neišmeta matomų dūmų, o automobilio davikliai nerodo galimo gedimo.

Alternatyvaus projekto rengėja, Seimo narė A. Gedvilienė, pristatydama iniciatyvą dėl įspėjimo įteisinimo, tikino, kad 48 valandos tikrai nėra patogus laikas žmogui susitvarkyti automobilį, užsiregistruoti ir atlikti techninę jo apžiūrą. „Mūsų misija šiandien sumažinti įtampas visuomenėje, kad nebūtų žmonės gąsdinami, kad nebijotų, kad jų automobilis bus konfiskuotas, nes niekada tokio dalyko ir nebuvo siūloma teisės aktuose“, − teigė politikė Seimo posėdyje.

Seimas nuo šių metų pradžios aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės pareigūnams yra suteikęs teisę stabdyti transporto priemones ir tikrinti jų į aplinką išmetamų teršalų atitiktį techniniams motorinių transporto priemonių ir jų priekabų reikalavimams, taip pat panaikinti motorinių transporto priemonių ir priekabų, kurių į aplinką išmetami teršalai neatitinka techninių reikalavimų, privalomosios techninės apžiūros dokumentų galiojimą.

Pritarus projektams (Nr. XIVP-3626, Nr. XIVP-3628) po pateikimo, toliau jie bus svarstomi pagrindiniu paskirtame Teisės ir teisėtvarkos komitete. Prie šio klausimo svarstymo Seimo posėdyje planuojama grįžti birželio 6 d.

1 komentarų

Skaitytojas

Ponia Gedviliene tegul dar pagalvoja apie pakeitimų dėl nuomos kompensacijos, kuria atemė nuo ubagų ir invalidų.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas