Naujieji „Bolt“ programėlėje: 5 kartus daugiau iškvietimų paryčiais, maisto pristatymo šuolis – sausio 1-ąją

Pranešimas spaudai

2023-01-04, 10:01

0 komentarų

Naujųjų metų naktis tradiciškai buvo tikras darbymetis pavežėjimo paslaugas teikiantiems vairuotojams. Susisiekimo paslaugų platformos „Bolt“ duomenimis, kelionių skaičius naktį iš gruodžio 31-osios į sausio 1-ąją buvo rekordinis, o pavežėjų iškvietimų srautas, lyginant su įprastų dienų vidurkiu, išaugo net 5 kartus. Daugiausiai užsakymų fiksuota artėjant pirmajam 2023-ųjų rytui – nuo 2 iki 5 val.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Naujieji „Bolt“ programėlėje: 5 kartus daugiau iškvietimų paryčiais, maisto pristatymo šuolis – sausio 1-ąją

„Bolt“ vadovo Lietuvoje Andriaus Pacevičiaus teigimu, nepaisant ženkliai išaugusios paklausos ir užsakymų gausos, programėlė veikė sklandžiai, o susisiekimas miestuose nebuvo sutrikęs. Sėkmingai susitvarkyti su paklausos pikais Naujųjų naktį leido sustiprintos pavežėjų pajėgos – prie programėlės prisijungė 50 proc. daugiau vairuotojų nei įprasto piko metu.

„Platformos vairuotojų skaičius nuosekliai augo visus 2022 metus. To rezultatas – stabilus susisiekimas mieste net ir tokią aktyvią naktį kaip pasitinkant Naujuosius. Natūralu, kad aktyviausiomis valandomis gyventojams galėjo tekti luktelti kiek ilgiau, o už kelionę sumokėti daugiau nei įprastai. Gyventojai veikiausiai jau pamiršo, kad dar prieš dešimtmetį Naujųjų sutiktuvės ar kitos panašios progos reikšdavo kone visišką taksi darbo paralyžių ir gyventojų vargus bandant prisiskambinti taksi paslaugų operatoriams, progresas judumo srityje yra milžiniškas ir akivaizdus“, – sako A. Pacevičius.

Jo teigimu, darbas Naujųjų naktį ir bendrai šventiniu laikotarpiu pavežėjams yra patrauklus dėl išaugusių užsakymų skaičiaus ir už įvykdytus užsakymus skiriamų premijų. Savo ruožtu vartotojams didesnes kainas piko valandomis lemia „Bolt“ taikoma dinaminė kainodara – tam tikroje vietovėje vienu metu esant dideliam užsakymų skaičiui, kelionės kainą lemia ne tik baziniai įkainiai, bet ir daugiklis.

Tiksint paskutiniosioms 2022-ųjų ir pirmosioms 2023-ųjų valandomis darbo turėjo ir „Bolt Food“ kurjeriai, nors didesnė dalis restoranų metų sandūroje rinkosi nedirbti arba nesijungti prie programėlės. Kur kas labiau kurjeriai buvo užimti sausio 1-osios dieną ir vakarą, kai iš širdies pašventę gyventojai ilsėjosi ir mėgstamų restoranų maistą dažniau užsisakė į namus. Pernai sausio 1-oji kurjeriams buvo aktyviausia diena metuose. Tikėtina, kad tokia ji bus ir šiemet, nes užsakymų per „Bolt Food“ programėlę skaičius, lyginant su įprastomis dienomis, išaugo net 60%. Populiariausiu vartotojų pasirinkimu pirmąją metų dieną buvo greitasis pristatymas iš „Bolt Market” parduotuvių Vilniuje ir Kaune.

Anot A. Pacevičiaus, Naujųjų naktis žymi pavežėjams ir kurjeriams aktyviausio laikotarpio, besitęsusio nuo gruodžio vidurio, kulminaciją. Visgi didesnio pavežėjimo ir ypač maisto pristatymo į namus paslaugų poreikio galima tikėtis visą žiemą, kai keliavimą nuosavu ir viešuoju transportu arba pėsčiomis neretai apsunkina oro sąlygos.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas