Neįtikėtinas problemos dėl prasto interneto ryšio sprendimas: vokiečiai surado stulbinantį problemos sprendimo būdą, sužinokite koks jis

Vokietijos šiaurės rytuose esanti savivaldybė ėmėsi eksperimento. Vusterhauzeno miesteliui skundžiantis dėl prasto mobiliojo ryšio, į pagalbą pasitelkė šiukšliavežius. Specialius aparatus vežiojantys automobiliai padėjo nubraižyti signalo kokybės žemėlapį. Vietos valdžia tikisi, kad žemėlapis padės tiekėjams pagerinti ryšio kokybę.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Neįtikėtinas problemos dėl prasto interneto ryšio sprendimas: vokiečiai surado stulbinantį problemos sprendimo būdą, sužinokite koks jis

Stringantis ryšys – nuolatinio streso šaltinis, gyventojai pripažįsta, kad teko nutraukti ir sutartis su mobiliojo ryšio tiekėjais – jos tiesiog nenaudingos, ypač, kai norint paskambinti, ar pasinaudoti internetu, gali tekti lipti ant stogo ar važiuoti bent 10 kilometrų sostinės link. Regionas patenka į vadinamuosius juoduosius laukus, o tai, pasak vietinių, trukdo ne tik kasdieniame gyvenime, bet stabdo ir turizmo plėtrą.

„Žygiuotojai privalo maršrutams pasiruošti iš anksto, klausti kelio, prašyti, kad apibūdintų visą kelionę. Tai, kad neturime kokybiško mobiliojo ryšio yra didžiulis išbandymas, didžiulė problema. Be to, tai ir saugumo klausimas. Kai vežu didelę grupę žmonių – jų saugumas yra didelė mano darbo dalis. Jei turi galimybę paskambinti, kai kas nors nutinka, – tai labai nuramina“, – sako gidas Olafas Wolffas.

Nuo vasaros vietos valdžia bando ieškoti sprendimų, o tam pasitelkė neįprastą būdą – šiukšlių vežimo sunkvežimius. Mašinose įtaisyti aparatai matuoja ryšio signalą, jo kokybę. Valdžia teigia, kad tai ideali priemonė, mat sunkvežimiai keliauja visur – ir pagrindinėmis gatvėmis, ir ten, kur transportas draudžiamas, ten, kur niekas be gyventojų nevažiuoja.

„Sukūrėme nepriklausomą ir kompleksinį analizės žemėlapį. Neapsiribojome tik pagrindiniais keliais, pagrindinėmis vietomis. Šiukšles vežantys darbuotojai važiuoja visur, net ir į atokiausius kiemelius. Todėl tai darbas, pralenkiantis visų viešųjų institucijų tyrimus“, – teigia Ostprignico-Rupino savivaldybės atstovas Werneris Nuese.

Vis dėlto, ko šiukšles vežantys žmonės nepasiekia – pamatuoja žygiuotojai ar dviratininkai. Vietos valdžia ir jiems išdalijo tokius pat aparatus.

Oficiali statistika rodo, kad 4G tinklas padengia visą Vokietiją. Tačiau privačiai atliktos apklausos atskleidžia, kad nemaža dalis gyventojų susiduria su signalo trukdžiais.

„Dabar kiekvienas verslas yra suskaitmenintas, kiekvienas elektrikas turi planšetę, kur užsisako atsargines dalis. Gaila, kai esi tokioje gražioje vietoje kaip ši, ir tada supranti, kad tai tamsioji mobiliojo ryšio vieta“, – tvirtina Atliekų tvarkymo įmonės vadovas Matthiasas Noa.

Vietos valdžia tikisi, kad jų sukurtas tamsiųjų ryšio vietų žemėlapis padės tiekėjams spausti centrinę valdžią ir gauti didesnį palaikymą plečiant ir gerinant tinklą.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas