„Netflix“ ketina pažaboti dalinimąsi paskyromis: daugelio pamėgta gudrybė jau netrukus gali tapti mokama

Lukas Snarskis

2022-03-17, 09:15 (atnaujinta 2023-02-06, 10:59)

3 komentarai (-ų)
„Netflix“ ketina pažaboti dalinimąsi paskyromis: daugelio pamėgta gudrybė jau netrukus gali tapti mokama

Daugeliui mūsų, tikriausiai, yra įprasta dalintis savo „Netflix“ paskyros slaptažodžiu su draugais ar šeimos nariais tam, kad jie galėtų pažiūrėti norimus filmus ir serialus. Tai ganėtinai įprastas reiškinys, kurį kuo puikiausiai žino ir šios platformos kūrėjai ir, panašu, kad ketina tokią galimybę apriboti.

Mums nusipirkus „Netflix“ prenumeratą ir ja dalinantis su savo draugais – kompanija praranda galimas pajamas, kurias turėtų gauti ir iš mūsų bičiulių. Per pastaruosius metus šioje rinkoje išaugo, todėl tai yra dar viena priežasčių, kodėl bendrovė pradėjo ieškoti sprendimų didinti savo pajamas.

Remiantis naujausia informacija, „Netflix“ pradeda testuoti dvi naujas funkcijas, kurių tikslas – pažaboti paslaugų dalinimąsi. Skelbiama, jog tokių galimybių testavimai šiuo metu vyksta Čilėje, Kosta Rikoje bei Peru.

„Mes visuomet leidome lengvai dalintis „Netflix“ paskyra su žmonėmis, kurie gyvena kartu, suteikdami tokias galimybes kaip atskiras profilis ar keli srautai standartiniuose bei premium planuose. Nors tai yra labai populiaru, tai taip pat sukėlė painiavą, kada ir kaip galima dalintis „Netflix“, - teigiama bendrovės pranešime.

Šiame įraše „Netflix“ aiškiai nurodė, jog paskyros nėra skirtos dalintis tarp skirtingų namų ūkių ir pripažįsta, kad slaptažodžių dalinimasis turi įtakos bendrovės pajamoms. Nesunku nuspėti ir tai, jog tokie vartotojų veiksmai daro įtakos ir galimoms bendrovėms investicijoms į „Netflix“ kuriamą turinį.

„Skirtingų namų ūkių dalijimasis paskyromis daro įtaką mūsų galimybei investuoti į puikius TV serialus ar filmus. Pastaruosius metus mes dirbome ties galimybėmis leisti vartotojams dalintis savo paskyrą už namų ūkio ribų paprastai ir saugiai, o tuo pačiu ir mokant šiek tiek daugiau“.

Artimiausiu metu „Netflix“ testuos funkciją, kurios oficialus pavadinimas yra „Extra Member“ (liet. papildomas narys) mūsų jau minėtose šalyse. Pranešama, kad paskyrų savininkai galės pridėti iki dviejų papildomų narių, kurie gyvena ne tame pačiame namų ūkyje, o tai, žinoma, kainuos papildomai. Bent jau minėtose šalyse tokios paslaugas kaina sieks apie 2,5 euro už papildomą narį.

Pažymima ir tai, jog vartotojai, kurie pasinaudos šia galimybe, galės susikurti savo vartotojo vardą bei slaptažodį. Bent jau kol kas, tokia funkcija bus testuojama jau minėtose šalyse, o jeigu ji pasiteisins – vėliau pasieks ir kitus regionus.

3 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas