„Omniva LT“ plečia savo prekių grąžinimo paslaugą į kitas Baltijos šalis

Pranešimas spaudai

2022-10-04, 11:44

0 komentarų

Bendrovės „Omniva LT“ sukurta siuntų grąžinimo paslauga nuo šiol prieinama ir Latvijoje bei Estijoje veikiančių siuntų pristatymo bendrovių klientams. Tarptautinę plėtrą paskatino „Omniva“ verslo klientų lūkesčiai. Paslauga Baltijos šalyse įdiegta remiantis sėkminga patirtimi Lietuvos rinkoje.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Omniva LT“ plečia savo prekių grąžinimo paslaugą į kitas Baltijos šalis

„Omniva LT“ sukurta siuntų grąžinimo paslauga „Omniva grąžinimai“ verslo klientams Baltijos šalyse leidžia operatyviau administruoti prekių grąžinimą sudarant sąlygas pirkėjams patogiau išsiųsti netikusias prekes. Tai – pirmoji tokio pobūdžio paslauga siuntų pristatymo sektoriuje, kuria nuo 2020-ųjų Lietuvoje jau naudojasi tokie žinomi vietos ir tarptautiniai prekės ženklai kaip „Avon“, „United Colors of Benetton“, „Douglas“, „Decathlon“, „Nespresso“ ir kiti.

„Prekių grąžinimas naudojant SMS žinutėje pateiktą kodą ar siuntoje esantį lipduką neišsprendžia pagrindinio prekių grąžinimo iššūkio, kuris leistų e. parduotuvėms tobulėti atliekant prekių aprašymo ar pateikimo korekcijas. Todėl „Omniva LT“ sukurta grąžinimo paslauga suteikia galimybę privatiems klientams be papildomo susisiekimo su pardavėju patogiai ir efektyviai grąžinti netikusią prekę, o e. parduotuvei palengvina grąžinimo formų bei užklausų administravimą, suteikia papildomą informaciją apie grąžinamas prekes“, – sako „Omniva LT“ generalinis direktorius Simonas Bielskis.

Bendrovės atliktos gyventojų apklausos duomenimis, vien Lietuvoje siuntų grąžinimo paslauga jau naudojasi kas penktas pirkėjas (19 proc.), paslaugos populiarumas toliau laipsniškai auga. „Omniva LT“ vadovas akcentuoja, kad paslaugos plėtrą Baltijos šalyse paskatino pačių verslo klientų įgarsinti lūkesčiai.

„Prekių grąžinimo paslauga suteikia kur kas daugiau verčių: pirkėjams užtikrinamas patogumo ir pasitikėjimo jausmas, o įmonėms ši platforma palengvina grąžinimo procesą ir pateikia svarbiausius statistinius duomenis. Todėl prekių grąžinimo paslauga iš Lietuvos plečiasi ir į Estiją bei Latviją. Sprendimas yra savalaikis, nes jau kuris laikas iš klientų ir partnerių jautėme patogaus prekių grąžinimo poreikį naudojantis paštomatais. Galime jaustis užtikrintai, nes prieš siūlant šį sprendimą kitoms Baltijos šalims atlikome rinkos analizę, kuri leidžia tikėtis pozityvių rezultatų užsienio rinkose“, – išskiria Simonas Bielskis.

Pasak Simono Bielskio, grąžinimo paslaugos plėtra į Latviją ir Estiją – malonus atlikto darbo įvertinimas ir signalas, jog e. komercijos rinka ir toliau auga, o inovatyvių sprendimų poreikis kaip niekada didelis.

„Baltijos šalyse šiandien bendradarbiaujame su daugiau nei 300 skirtingų parduotuvių, o artimiausiu metu planuojame šį skaičių reikšmingai padidinti. Sieksime, jog vartotojai galėtų pirkti, o netikusias prekes grąžinti, apsiperkant iš pačių žinomiausių prekinių ženklų. Šios paslaugos poreikis juntamas ir už Baltijos šalių ribų, todėl jau dabar svarstome apie plėtrą į Vakarų bei Šiaurės Europą, iš kurių Vokietija ir Suomija šiuo metu yra prioritetinės kryptys, t.y. klientai, pirkdami tų šalių e. parduotuvėse, galės naudotis šiuo prekių grąžinimo sprendimu“, – pažymi „Omniva LT“ vadovas.

Bendrovė „Omniva LT“ valdo didžiausią paštomatų tinklą Lietuvoje, kurį sudaro 351 paštomatas su daugiau nei 47 tūkst. siuntų skyrelių. Bendrovė taip pat sukūrė pirmąją lietuvišką išorinę prekių grąžinimo paslaugą, o pernai pristatė ir naują tarptautinių siuntų platformą tarptautines.omniva.lt. „Omniva LT“ priklauso Estijos paštui – AB „Eesti Post“, kuris valdo didžiausią paštomatų tinklą Baltijos šalyse.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas