Pagal žmonių atsiliepimus sukurtas pirmasis Lietuvoje draudimo bendrovių reitingas

Pranešimas spaudai

2022-12-09, 07:15

0 komentarų

Kaip teisingai išsirinkti draudimo bendrovę bei tinkamą draudimo paslaugų paketą? Iki šiol automobilio, nekilnojamojo turto, kelionės ar asmens draudimą perkantys Lietuvos piliečiai turėjo lyginti kainas ir pasikliauti draudikų paslaugų aprašymais bei intuicija.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Pagal žmonių atsiliepimus sukurtas pirmasis Lietuvoje draudimo bendrovių reitingas

Tačiau šį mėnesį tūkstantinę vartotojų vertinimų ir atsiliepimų istoriją paviešinęs bei šalies draudikų reitingą sudaręs draudimo paslaugų agregatorius siūlo nepriimti sprendimų nepasitikrinus, kuo iš tikrųjų skiriasi draudimo paketai bei kaip juos vertina patys Lietuvos žmonės.

Renkasi obuolį, nusiperka kriaušę?

Kaip pripažįsta draudimo ekspertai, renkantis draudimo paslaugas, vienas iš svarbiausių kriterijų yra galutiniai paslaugų įkainiai. „Galimybė juos pamatyti mūsų sistemoje jau seniai egzistuoja, tačiau adekvačiam kainų palyginimui reikia ir supratimo, kad draudikų siūlomi paslaugų paketai būna labai skirtingos sandaros ir vertės“,- teigia Rima Kazlauskaitė, draudimo agregatoriaus „Edrauda“ įkūrėja: „Pavyzdžiui, KASKO draudimo paketai tarpusavyje gali skirtis tiek išskaitos dydžiais, tiek keleivių draudimo sumos dydžiais, tiek pagalbos kelyje sąlygomis, pakaitinio automobilio išdavimo ir naudojimo sąlygomis bei kitais aspektais.“

Dėl šių priežasčių ne visais atvejais mažiausiai kainuojantis draudimo paslaugų paketas laikytinas pigiausiu. Pasak pašnekovės, paslaugos pasirinkimas tik pagal galutinę jos kainą, nevertinant draudimo paketo turinio, jo verčių bei vartotojų atsiliepimų apie patį draudiką, kai kuriais atvejais gali kainuoti labai brangiai. Kad tokių klaidų būtų išvengta, agregatoriaus sistemoje skirtingų draudikų pasiūlymus nuspręsta subendramatinti, sudarant visa apimantį draudimo paslaugų Lietuvoje reitingą. Be to, siekiant skaidrumo, Lietuvos visuomenei nuspręsta paviešinti visus sukauptus pačių vartotojų vertinimus ir atsiliepimus apie skirtingas draudimo bendroves ir jų paslaugas.

Kritika, skatinanti tobulėti

Be tiesioginio paslaugų paketų verčių išskyrimo, „Edrauda“ visuomenei pateiktą Lietuvos draudimo bendrovių reitingą sudaro vartotojų įverčiai balais nuo 1 iki 5 tokiose kategorijose kaip „išmokos“, „aptarnavimo greitis“, „bendravimo kokybė“, bei „įtaka sprendimo priėmimui“. Šis reitingas yra nuolat atnaujinamas, įtraukiant vis naujus draudimo bendrovių paslaugomis pasinaudojusių žmonių vertinimus bei atsiliepimus.

Kaip pripažįsta draudimo agregatoriaus atstovai, sprendimas sistemoje viešinti žmonių atsiliepimus apie draudimo bendroves – ypač, kai šie yra kritiški – nėra lengvas.

„Draudikai yra mūsų svarbūs partneriai, be to, reikia pripažinti, jog „Edrauda“ neturi galimybės patikrinti ir užtikrinti, kad kiekvieno draudimo bendrovės kliento pateiktas komentaras yra sąžiningas ir atitinkantis realybę“, - teigia Rima Kazlauskaitė: „Visgi nusprendėme, kad demokratija ir skaidrumas turi gerokai daugiau privalumų nei trūkumų, o viešoji nuomonė gali tapti puikiu įrankiu, padedančiu patiems draudikams įvertinti Lietuvos žmonių nuotaikas, dar labiau tobulinti savo paslaugas bei aptarnavimo kokybę.“

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas