„Paysera“ klientai susidūrė su netikėtais nepatogumais: nuo sukčių nukentėjusių vartotojų kortelės jau atblokuotos

Pranešimas spaudai

2022-12-18, 15:22

0 komentarų

„Paysera“ Visa kortelių turėtojai, kurių kortelės savaitgalį laikinai buvo užblokuotos, gali saugiai toliau naudotis savo turimomis mokėjimo kortelėmis. Bendrovė jas atblokavo.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Paysera“ klientai susidūrė su netikėtais nepatogumais: nuo sukčių nukentėjusių vartotojų kortelės jau atblokuotos

„Paysera“ buvo laikinai užblokavusi maždaug 10 tūkst. mokėjimų kortelių - iš jų apie 1 tūkst. priklauso lietuviams - po to, kai kortelių leidėjas UAB Finansinės paslaugos Contis dėl „Payserai“ nežinomų priežasčių laikinai išjungė mokėjimo kortelės CVV kodo tikrinimą atsiskaitant internete. Tuo pasinaudoję finansiniai sukčiai šį savaitgalį vienoje internetinėje parduotuvėje spėliojo kortelės duomenų kombinacijas ir nuskaitė bandomąją mažos vertės pinigų sumą nuo 10 tūkst. „Paysera“ Visa mokėjimo kortelių. Daugeliu atvejų nuskaitytos sumos nesiekė 1 Eur.

Kortelių leidėjas Contis užblokavo apgaulingą internetinę parduotuvę ir atstatė kortelės CVV kodo tikrinimą. Ar šiems klientams reikės pasikeisti kortelę paaiškės vėliau, kai sulauksime informacijos iš kortelių leidėjo.

Nuskaitytus pinigus klientams - daugeliu atvejų nuskaityta suma nesiekė 1 Eur - kortelių leidėjas Contis klientams grąžins artimiausią savaitę. Papildomų veiksmų klientams dėl to imtis nereikia. Neteisėta operacija buvo pažymėta PEOPLESREPUBLICOFCORK.

Apie situaciją „Paysera“ informavo Lietuvos banką. Paveiktų kortelių turėtojai informuoti e. paštu.

Atkreipiame dėmesį, kad programišiai nebandė įsilaužti į pačios Payseros IT infrastruktūrą, o jų veiksmai buvo nukreipti į atsiskaitymus kortelėmis vienoje e. parduotuvėje, kurioje nusikaltėliai spėliojo kortelių duomenų kombinacijas.

Klientų lėšos, esančios „Paysera“ mokėjimo sąskaitoje, ir asmens duomenys buvo ir yra saugūs. „Paysera“ Visa kortelės sąskaita yra atskirta nuo įprastos „Paysera“ mokėjimo sąskaitos.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas