„Paysera“ klientai turėtų ne juokais sunerimti: sukčiai bandė pasinaudoti sunkiai suvokiama kortelių tikrinimo spraga

Pranešimas spaudai

2022-12-18, 15:21

0 komentarų

„Paysera“ Visa kortelių leidėjas UAB Finansinės paslaugos „Contis“ dėl šiuo metu mums nežinomos priežasties buvo laikinai išjungęs mokėjimo kortelės CVV kodo tikrinimą, kai kortele buvo atsiskaitoma internete.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Paysera“ klientai turėtų ne juokais sunerimti: sukčiai bandė pasinaudoti sunkiai suvokiama kortelių tikrinimo spraga

Tuo pasinaudoję finansiniai sukčiai šį savaitgalį vienoje internetinėje parduotuvėje spėliojo kortelės duomenų kombinacijas ir nuskaitė bandomąją mažos vertės pinigų sumą nuo 10 tūkst. „Paysera“ Visa mokėjimo kortelių. Daugeliu atvejų nuskaitytos sumos nesiekė 1 Eur. Šiems klientams kortelės laikinai užblokuotos. Korteles numatoma atblokuoti iki sekmadienio vakaro.

Iš 10 tūkst. paveiktų „Paysera“ Visa kortelių turėtojų maždaug 1 tūkst. - Lietuvos klientai.

Kortelių leidėjas „Contis“ jau užblokavo apgaulingą internetinę parduotuvę ir atstatė kortelės CVV kodo tikrinimą. Šiuo metu paveiktų kortelių turėtojams naudotis kortele dar nėra galimybės. Ar šiems klientams reikės pasikeisti kortelę paaiškės vėliau, kai sulauksime informacijos iš kortelių leidėjo.

Nuskaitytus pinigus klientams kortelių leidėjas „Contis“ grąžins artimiausią savaitę. Papildomų veiksmų klientams dėl to imtis nereikia. Neteisėta operacija buvo pažymėta PEOPLESREPUBLICOFCORK.

Apie situaciją „Paysera“ informavo Lietuvos banką. Paveiktų kortelių turėtojai daugiau informacijos gaus sekmadienį e. paštu.

Atkreipiame dėmesį, kad programišiai nebandė įsilaužti į pačios Payseros IT infrastruktūrą, o jų veiksmai buvo nukreipti į atsiskaitymus kortelėmis vienoje e. parduotuvėje, kurioje nusikaltėliai spėliojo kortelių duomenų kombinacijas.

Klientų lėšos, esančios „Paysera“ mokėjimo sąskaitoje, ir asmens duomenys buvo ir yra saugūs.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas