Rusai nebegalės naudotis ir „Instagram“: nuspręsta blokuoti šią programėlę, nurodant melagingas to priežastis

Lukas Snarskis

2022-03-12, 08:00 (atnaujinta 2023-04-15, 10:56)

0 komentarų
Rusai nebegalės naudotis ir „Instagram“: nuspręsta blokuoti šią programėlę, nurodant melagingas to priežastis

Rusijos pradėtas karas Ukrainoje pakeitė daugelio gyvenimus ir įprastą gyvenimo ritmą visame pasaulyje. Keičiasi ir taisyklės internete, kur pastebimas aktyvus vartotojų įsitraukimas į pastarąsias savaites vykstančius įvykius. Pakeitimus atlieka ir „Meta“, kuri valdo tokius socialinius tinklus kaip „Facebook“ ar „Instagram“.

Pranešama, kad bendrovė atlieka vidaus politikus pakeitimus, kurie leis vartotojams skelbti turinį, kuris įprastiniu atveju yra draudžiamas. Kai kuriose šalyse „Facebook“ leis raginimus pakenkti Rusijos kariams, politikams ar net linkėti jiems mirties. Pirmieji apie tai pranešė „Reuters“, kur buvo atskleidžiami vidiniai kompanijos darbuotojų susirašinėjamai.

Neilgai trukus į tai sureagavo ir Rusija. Žiniasklaidą reguliuojanti institucija „Roskomnadzor“ paskelbė, jog netrukus bus užblokuotas ir socialinis tinklas „Instagram“. Ir jeigu „Facebook“ buvo užblokuotas dėl „Rusijos žiniasklaidos diskriminacijos“, tai „Instagram“ blokavimo priežastis atrodo gerokai įdomesnė.

Rusijos išplatintame pranešime spaudai minima, jog visa tai įvyko dėl bendrovės „Meta“, kuri ir valdo „Instagram“, o taip pat ir „Facebook“, sprendimo, nurodančio moderatoriams leisti įrašus, raginančius smurtą prieš Rusijos karius, jei jie yra kilę iš tam tikrų šalių, įskaitant Ukrainą.

„Kaip tikriausiai žinote, kovo 11 dieną „Meta Platforms Inc.“ Priėmė precedento neturintį sprendimą, leidžiantį savo socialiniuose tinkluose skelbti informaciją, kurioje raginama smurtauti prieš Rusijos piliečius“, - štai tokia melų puokšte pradėtas „Roskomnadzor“ pranešimas.

Pranešime taip pat teigiama, jog socialiniame tinkle „Instagram“ plinta žinutės, kuriomis skatina ir provokuoja smurtinius veiksmus prieš rusus. Būtent tai ir nurodoma kaip pagrindinė socialinio tinklo blokavimo priežastis.

„Kadangi aktyviems „Instagram“ vartotojams gali prireikti laiko persikelti savo nuotraukas ar vaizdo įrašus į kitus socialinius tinklus, „Roskomnadzor“ nusprendė prieigą prie „Instagram“ apriboti nuo kovo 14 dienos 00:00 val. vietos laiku“, - pažymima pranešime spaudai.

Akivaizdu, jog Rusijos žiniasklaidą kontroliuojanti agentūra kiek pagražino realybę bei iškraipė priežastis, dėl ko buvo nuspręsta blokuoti „Instagram“. Priminsime, jog pasikeitimai „Meta“ valdomuose socialiniuose tinkluose yra susiję su Rusijos armija bei kitais su invazija į Ukrainą susijusiais asmenimis. Plačiau apie tai skaityti galite čia.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas