Savo rankomis atverkite rusams akis: atsirado galimybė susisiekti su atsitiktiniu rusu ir papasakoti tiesą

Arnas Balčiūnas

2022-03-08, 08:20

0 komentarų
Savo rankomis atverkite rusams akis: atsirado galimybė susisiekti su atsitiktiniu rusu ir papasakoti tiesą

Kruvina Rusijos invazija į Ukrainą tęsiasi jau daugiau nei savaitę, tačiau palaužti ukrainiečius – gerokai sudėtingesnė užduotis nei Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas tikėjosi. Daugelis šalies gyventojų mūru stoja už savo šalies ir miestų sienų ir gina kiekvieną Ukrainos centimetrą.

Ne ką aktyvesnė kova vyksta internetinėje erdvėje, kur programišiai nuo pat karinės invazijos pradžios atakuoja įvairius Rusijos ir Baltarusijos valdžios tinklalapius. Itin aktyviai reiškiasi anoniminė programišių grupė „Anonymous“, kuri Kremliui turėtų kelti milžinišką galvos skausmą.

Nulaužti televizijos kanalai, nuolat nulaužinėjami Kremliaus propagandos puslapiai bei svarbios valstybinės svetainės. Tai tik keletas darbų, kurie slypi už anoniminės asmenų grupės. Dabar internete plinta ir dar vienas projektas, kuris skirtas padėti rusams susipažinti su realia situacija pasaulyje.

Anoniminės programišių grupuotės „squid303“, kuri yra siejama su „Anonymous“, teigimu, beveik 150 mln. rusų nežino tiesios apie tai kas vyksta Ukrainoje ir būtent dėl to yra sukurtas šis puslapis. Jame lankytojai gali gauti atsitiktinį rusų telefono numerį, o žemiau esančiame laukelyje ir susigeneruoti žinutę. Šios internetinės svetainės pagrindinis tikslas – išvaduoti rusus nuo Kremliaus propagandos ir leisti jiems sužinoti tai, kas vyksta išties.

Kaip teigiama 1920.in puslapyje, mes esame „tauta, kuri turės sumokėti milžinišką kainą dėl gėdingo diktatoriaus Putino sprendimo, ginkluotomis pajėgomis užpulti nepriklausomą Ukrainą. Bendras visų laisvojo pasaulio valstybių veiksmas, kaip atsakas į Rusijos agresiją, prives prie žlugimo visą šalį“.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas