Spėkite, kuri programėlė yra populiariausia pasaulyje? Ne, tai ne „Facebook” ir ne „TikTok”

Spėkite, kuri programėlė yra populiariausia pasaulyje? Ne, tai ne „Facebook” ir ne „TikTok”

Mobiliųjų aplikacijų tyrimų kompanija „SensorTower“ paskelbė šių metų sausio mėnesio populiariausių mobiliųjų programėlių statistiką, kurios duomenimis per pastarąjį ketvirtį susirašinėjimo programėlė „Telegram“ užkopė į socialinių aplikacijų sąrašo viršų, perimdama pirmą vietą iš „TikTok“.

Vien per sausio mėnesį „Telegram“ buvo atsisiųsta 63 milijonus kartų - tai yra beveik keturiais kartais daugiau, nei 2020-ųjų sausį. Antrąją vietą pagal atsisiuntimų skaičių užima „TikTok“, o „Signal“, „Facebook“ ir „WhatsApp“ užbaigia populiariausių programėlių penketuką.

Akivaizdu, kad prie „WhatsApp“ pozicijos prisidėjo ir kilęs privatumo skandalas, nes gruodžio mėnesio statistikoje ji užėmė trečią vietą, o lapkritį buvo lydere. Tuo tarpu „Signal“ ankstesniais mėnesiais nė nebuvo patekusi į populiariausių aplikacijų sąrašus - augantis alternatyvių komunikacijos programėlių, kaip „Signal“ ir „Telegram“, populiarumas puikiai parodo publikos reakciją į pakitusią „WhatsApp“ privatumo politiką.

„WhatsApp“ atnaujino savo privatumo politiką sausio 6-ąją ir nurodė, jog su atnaujintomis sąlygomis reikia sutikti iki vasario 8-osios, kitu atveju bus prarandama prieiga prie aplikacijos. Sulaukę kritikos ir neigiamų komentarų iš vartotojų, „WhatsApp“ atidėjo sutikimo su atnaujinta politika ribą iki gegužės 15-osios. Tuo tarpu „Telegram“ pranešė sausio mėnesį sulaukusi net 100 milijonų naujų naudotojų. Programėlės kūrėjas Pavel Durov šį įvykį pavadino „didžiausia skaitmenine migracija žmonijos istorijoje“.

„Telegram“ kūrėjas taip pat prabilo apie naują programėlės funkciją, neturinčią lygių visoje komunikacijos aplikacijų rinkoje - po paskutinio atnaujinimo į „Telegram“ galima perkelti susirašinėjimus iš kitų platformų, kaip „WhatsApp“, „Line“ bei „KakaoTalk“. Šiuo metu susirašinėjimus iš kitų aplikacijų galima sujungti su „Telegram“ pokalbiais tik jei pastaruosiuose yra ne daugiau nei 100 žinučių.

Pavel Durov užsimena, jog ateityje ši funkcija bus žymiai geresnė - pirmiausia tikimasi padidinti minėtą žinučių skaičių, suteikiant galimybę importuoti pokalbių istoriją į senesnius „Telegram“ susirašinėjimus. Taip pat planuojama trečiųjų šalių kūrėjams suteikti prieigą prie aplikacijos programavimo sąsajos, taip sukuriant įrankius, leisiančius importuoti žinutes į „Telegram“ iš absoliučiai bet kokios kitos programos.

„Telegram“ kūrėjas tikisi, jog tai padės ne tik sujungti duomenis su daugeliu kitų aplikacijų, bet ir importuoti informaciją iš kelių pokalbių vienu metu ar net perkelti visas žinutes vieno mygtuko paspaudimu.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas